Gazete Vatan Logo

SSK BAĞKUR sorgulama online olarak yapılıyor mu?

SSK BAĞKUR sorgulama işlemi yaparak sigorta bilgilerinizin tümüne erişebilirsiniz. SSK BAĞKUR sorgulama online yapılan işlemlerdendir. Peki SSK BAĞKUR sorgulama nasıl yapılıyor? Cevabı haberimizde.

SSK BAĞKUR sorgulama online olarak yapılıyor mu?

Sosyal Güvenlik Kurumunun internet üzerinden bir çok uygulaması bulunmaktadır. Bu uygulamalar sayesinde vatandaşlar çoğu işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı olan vatandaşlar bu kuruma giderek gerçekleştirebileceği bazı işlemleri internet üzerinden de gerçekleştirebilmektedir. Çalışırken Sosyal Güvenlik Kurumunun sosyal güvencelerinden faydalanabilmek için bağlı olduğunuz kuruma göre prim veya sigorta yatırmanız gereklidir. SSK'ya bağlı olan vatandaşlar sigortalı bir işte çalışmaları gereklidir. Sigortalı bir işte çalışan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları iş yeri yatırmaktadır. Sigortaları yatan vatandaşların sosyal güvencelerini sağlayabilmektedir. BAĞKUR'a bağlı olan vatandaşlar kendi işini yapan vatandaşlardır. Yani esnaf ve tarım işini yapan vatandaşlar BAĞKUR'a bağlıdırlar. Bu vatandaşlar primlerini kendileri yatırmaları gereklidir. Primlerini yatıran vatandaşlar sosyal güvencelerini sağlayabilmektedir

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Sosyal Güvenlik Kurumundan bazı belgelere ihtiyacınız olabilir emeklilik ve sigorta işlemleri için gerekli olan belgelere Sosyal Güvenlik Kurumuna giderek ulaşabilirsiniz. BAĞKUR sorgulama veya SSK sorgulama işlemi için Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmenize gerek kalabilir. Küçük şehirlerde süre kaybetmeden bu belgeyi elde edebilirsiniz. Ama büyük şehirlerde Sosyal Güvenlik Kurumunda işlem yapmak isteyen kişiler çok fazla olabilir ve küçük bir işlem için bile baya beklemeniz gerekebilir. Sosyal Güvenlik Kurumu bu durumun önüne geçebilmek için internet üzerinden hizmet vermeye başlamıştır. Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulaması E-Devlet sistemi altında yer almaktadır. Ayrıca kendi uygulaması da bulunmaktadır. Ama çoğu işlemi E-Devlet sistemi altında yer alan internet uygulamasında gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama ve BAĞKUR sorgulama işlemlerini de internet üzerinden E-Devlet sistemi altında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumunun internet uygulamasından gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

E-Devlet sisteminde birçok kurumun ve kuruluşun internet uygulaması yer almaktadır. Gelişen internet teknolojisi ile birlikte birçok kurumda internet uygulamasını geliştirmiştir ve bu kurumların internet uygulamaları da E-Devlet sisteminde yer almaya başlamıştır. Bu kurumlardan SSK BAĞKUR sorgulama gerçekleştirebilmek için E-Devlet sistemine giriş yapmanız gerekir. Sisteme giriş yapabilmek için ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıklamalısınız. Karşınıza E-Devlet sistemine giriş yolları gelecektir. Bu giriş yollarından herhangi birisi ile sisteme giriş yapabilirsiniz. Vatandaşlar genellikle daha basit ve kolay olduğu için E-Devlet şifresi ile giriş yolunu seçmektedir. Bu giriş yolunu seçtiğinizde sistem sizden T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi isteyecektir. E-Devlet şifrenizi bilmiyorsanız eğer öncelikle şifrenizi almanız gerekecektir. E-Devlet şifrenizi üzerinde T.C. kimlik numaranızın bulunduğu nüfus cüzdanınız ile istediğiniz PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra T.C. kimlik numaranız ile beraber sisteme girmeniz gereklidir. Bu şekilde E-Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. Sisteme giriş yaptıktan sonra SSK BAĞKUR sorgulama için anasayfada yer alan E-Hizmetler bölümüne girmeniz gereklidir. E-Hizmetler bölümünden Sosyal Güvenlik Kurumun bulduktan sonra SSK'ya bağlı olanlar 4A hizmetleri bölümü altında BAĞKUR'a bağlı olanlarda 4B hizmetleri bölümü altından SSK BAĞKUR sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilir.

Haberin Devamı