Gazete Vatan Logo

SSK Bağ-Kur hizmet bilgileri için online uygulama!

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükelleflerine yönelik olarak online SSK Bağkur sorgulama işlem fırsatı geldi. SSK ve Bağkur mükellefleri artık 7 gün 24 saat internet kolaylığında SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Online SSK Bağkur sorgulama işlemi internette e-Devlet Kapısı üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

SSK Bağ-Kur hizmet bilgileri için online uygulama!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) son yıllarda hızla gelişen 21.yüzyıl teknolojilerini son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmaya başladı. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde mükelleflerin ve emeklilerin kurum ile ilgili olan işlemlerini internet kolaylığında ve hızında gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşların internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamaları aracılığı ile online SSK Bağkur sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme şansına sahip olabilmeleri saplanıyor. Özellikle de her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojisinin bu alanda sağlamakta olduğu yeni nesil olanaklar ile birlikte artık insanların nerede bulunuyor olursa olsun günün her saatinde sigortalılık durumuna ilişkin güncel dökümlere internet hız ve kolaylığında ulaşabilme şansına sahip olabilmesi sağlanıyor.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Haberin Devamı

İnternet üzerinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından hizmete açılmış olan e-SGK ağı uygulamalarını kullanan Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) ve Bağkur mükellefleri sadece birkaç dakika içerisinde en güncel sigortalılık durumlarına ilişkin olarak bilgi alabilme şansına sahip olabiliyor. Özellikle de 21.yüzyılın hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri sayesinde artık nerede bulunuyor olunursa olsun internet erişiminin gerçekleştirilebilmesinin söz konusu olması vatandaşların istedikleri zaman ve istedikleri yerden kolay bir şekilde online SSK Bağkur sorgulama işlemiş ile birkaç dakika içerisinde hem SSK hem de Bağkur sigortası için güncel sigortalılık durumu bilgilerini öğrenebilme şansına sahip olabilmeleri sağlanıyor. Bu yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından SSK Bağkur sorgulama işlemleri için genel olarak internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı uygulamaları tercih ediliyor.

Günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından internet üzerinde oluşturulmuş olan e-SGK ağı uygulamalarının 7 gün 24 saat kullanılabiliyor olması sayesinde SSK ve Bağkur mükellefleri mesai saati, resmi tatil ya da hafta sonu tatili gibi durumlar ile karşı karşıya kalmadan günün her saatinde online SSK Bağkur sorgulama işlemini dakikalar içerisinde gerçekleştirerek sigorta hizmet dökümü alabiliyor. Bu noktada günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan e-SGK ağı uygulamalarının sanal devlet portalı e-Devlet Kapısı üzerinden kullanılabiliyor olması çerçevesinde de online SSK Bağkur sorgulama işlemleri doğrudan e-Devlet Kapısı üzerindeki e-SGK ağı uygulamaları ile yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Ancak SSK ve Bağkur mükellefleri tarafından e-Devlet Kapısı üzerinden online SSK Bağkur sorgulama işleminin gerçekleştirilebilmesi için öncelikli olarak e-Devlet kimlik doğrulaması gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de vatandaşlar e-Devlet kimlik doğrulamalarını ‘sisteme giriş’ ekranında ‘e-Devlet şifresi’, ‘mobil imza’, ‘e-imza’, ‘T.C. kimlik kartı’ ve ‘internet bankacılığı’ şeklindeki 5 farklı yüksek güvenlikli girişten birisini kullanarak gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede de vatandaşlar SSK Bağkur sorgulama işlemlerini internet üzerinde güvenle gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu noktada SSK hizmet dökümü ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından, Bağkur hizmet dökümü ‘4B hizmet bilgisi’ ekrandan ek bir bilgi girilmesine gerek olmadan kolaylıkla alınabiliyor.

Haberin Devamı