Gazete Vatan Logo

‘Soruşturmalar benden alıntı’

Eski başsavcı Cihaner, ‘Erzincan Ergenekonu’ davasında, “Şu an cemaat soruşturmalarının hepsi açtığım soruşturmadan alıntı” dedi.

Erzincan’da cemaat soruşturması açtıktan sonra karşı soruşturmayla Ergenekon üyesi olmakla suçlanan eski başsavcı İlhan Cihaner’in Yargıtay’daki davasına devam edildi.

CHP Milletvekili Cihaner, davada ilk kez ifade verdi. Gülen Cemaati hakkında ilk soruşturmayı kendisinin açtığını söyleyen Cihaner, “şu an cemaat hakkında açılan soruşturmaların tamamı benim soruşturmamdan alıntı. Ben ise bundan yargılanıyorum” diye konuştu. Cihaner, o dönemde Gülen cemaatine karşı yaptığı soruşturmanın “yasa dışı dinleme, izleme, kara para aklama, kamuda örgütlenme, polis okullarında örgütlenme ve yabancı örgütlerle çalışma” suçlarından açıldığını da vurguladı. Halen yargılanmakta olduğu bu davanın bağlı olduğu, Balyoz, Ergenekon gibi tüm davaların çöktüğüne dikkat çeken Cihaner, “Bu davanın tetikçileriyle de hesaplaşacağım” dedi. Cihaner, “Bu dava hukuksuzdur. Bu pisliğe daha fazla ortak olmayın. Bu iddianameyi hazırlayanlar da derhal akıl hastanesine kapatılmalı” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Silah dağıttılar’

Cihaner, yürüttüğü soruşturmayla ilgili şu çarpıcı iddiaları da dile getirdi: “Sivas katliamı sonrası Erzincan’da mezhep ayrımı eksenli silah dağıtımı yapıldı. Bu dosya da benim davamda kapatıldı. İsmailağa Cemaati soruşturmasında çocuklara cinsel istismar iddiası soruşturulmadı. Dava elimden alındı.”

Mahkeme, Cihaner’in savunması sonrasında ara kararını açıkladı; İlhan Cihaner’in yargılanmasına devam kararı alındı.