Gazete Vatan Logo

Sinem’i ezdikten sonra kendisine şoför tutmuş!

Otomobil kullanmaktan korktuğu için şoför tuttuğu öğrenildi

Moda tasarımcısı Sinem Yalçın’ı emniyet şeridinde cipiyle ezerek öldürdükten sonra sonra yurt dışına kaçan Faruk Kalkavan’ın, Belarus’ta kalırken otomobil kullanmaktan korktuğu için şoför tuttuğu öğrenildi

Belarus’un Minsk şehrinde 6 gün önce yakayı ele veren 27 yaşındaki firari Faruk Kalkavan’ın yaşamıyla ilgili ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı. 3 yıl önce meydana gelen kazadan sonra tutuklanıp serbest bırakılan, 5.5 yıllık cezasını yatmamak için de önce Amerika’nın Florida eyaletine oradan da Belarus’un Minsk şehrine kaçan Faruk Kalkavan’la ilgili ayrıntılara yine VATAN ulaştı.

Tüm aile Belarus’a taşınmış

Belarus’un Minsk şehrine yerleştikten sonra Minsk Devlet Üniversitesi’nde (İnyas) Rusça dil eğitimi almaya başlayan ve bir yandan da ailesinin kurduğu madencilik şirketinin başına yeğeniyle birlikte geçen Faruk Kalkavan’ı ailesi bu süreçte hiç yalnız bırakmamış. Yurt dışına giriş çıkış kayıtlarına göre Kalkavan’ın annesi ve kız kardeşi ile birlikte bazı akrabalarının da sık sık Belarus’a gittiği belirlendi. Kalkavan’ın firarda olduğu dönemde açıklama yapmaktan kaçınan yakınlarının bu kayıtlara göre Faruk Kalkavan’ı yalnız bırakmadıkları kesinleşti. Minsk şehrinde Pionerskaya Caddesi üzerinde bulunan 36 numaralı evde yeğeniyle birlikte ikamet eden Faruk Kalkavan, Belarus polisi tarafından bu evde gözaltına alındı.

Lüks araca Türkmen şoför

Minsk şehrinde ailenin kurduğu madencilik şirketinin başına yeğeniyle birlikte müdür olan Kalkavan, işe ve okula giderken kullanmak üzere BMW 7.30 marka araç satın aldı. Aracı kullanması için kendisine Türkmenistanlı bir şoför de tutan Faruk Kalkavan’ın Sinem Yalçın’ın ölümüne neden olan kazadan sonra hiç direksiyon başına geçmediği öğrenildi.

SİNEM’İN BABASI SİNAN YALÇIN:

Türkiye’ye getirilip yeniden yargılansın


Sinem’in babası Sinan Yalçın, Faruk Kalkavan’ın bir an evvel yurda getirilmesini ve infaz kararının durdurulup yeniden yargılanmasını istedi: “Umarım bir sorun çıkmaz da Faruk Kalkavan yurda getirilir ve cezasını çeker. Ama biz yargılanma sürecinin de yetkililer tarafından incelenmesini istiyoruz. Gerekirse infazı iptal edilip Kalkavan yeniden yargılanmalı. Bir canın bedeli 5.5 yıl olmamalı. Aynı zamanda orada ona o şirketi kimler kurdu? Altına o aracı kimler çekti? Yetkililerin bunu bir bir araştırması gerekiyor. Giriş çıkış kayıtlarında da aile üyelerinden kimlerin Belarus’a kaç defa gittiği belli. Ona yardım edip yerini bildikleri halde yetkili makamlara bildirmeyenlerde onun kadar suçludur.”

Haberin Devamı