Gazete Vatan Logo

Sınavda başarı duası! YKS sınavına sırasında ve sınava girmeden önce okunacak dua Türkçe ve Arapça sınav duası!

Sınav duası okunuşu ve anlamı YKS sınavı öğrenciler tarafından yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Sınav heyecanı devam ederken adaylar ve aileler YKS öncesinde sınav anında okunacak dualar için araştırma yapıyorlar. İşte YKS sınavına girecekler için etkili, anlamlı sınava girmeden önce okunacak başarı duaları…

Sınavda başarı duası! YKS sınavına sırasında ve sınava girmeden önce okunacak dua Türkçe ve Arapça sınav duası!

YKS sınavına girecekler için etkili, anlamlı sınava girmeden önce okunacak başarı duaları yoğun bir şekilde sorgulanıyor. YKS maratonu yarın başlıyor. Adaylar dualarla manevi destek bulmak için YKS sınavı öncesinde okunacak dular neler? Sorusuna yanıt arıyor. İşte sınav duası okunuşu ve anlamı…

YKS SINAVINA GİRECEKLER İÇİN ETKİLİ, ANLAMLI SINAVA GİRMEDEN ÖNCE OKUNACAK BAŞARI DUALARI

Sınav günü 70 kere Salat-ı Nariye duası okunur.''Ya men leccemel mütekebbirine b licami azametihi selliim sellim ya Hafız'' okunmalıdır. Sınavlara girmeden önce, “Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (isra suresi;80) okunmalıdır. Ardından sınav için sıraya oturduktan sonra ise, "Rabbi’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî." okunur. Sınava başladığınızda da, "Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû." okumanız gerekmektedir.Dediğimiz üzere bu duaları Allah rızası için okumak gereklidir. Kişisel arzulardan uzak, içtenlikli şekilde edilen dualar makbuldur. Bu duaların anlamına gelecek olursak, “Rabbi edhılnî müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin ve’c’al li min ledünke sultânen nasîrâ.” (”Ya Rabbi!,Beni doğru bir giriş ile girdir ve yine doğru bir çıkış ile çikar.Katından bana yardım edici bir kuvvet ihsan eyle.”), “Rabbi’şrah li Sadri ve yessir li emri,va’hlül ukdeten min lisani,yefkahü kavlî.” (”Ya Rabbi!,Göğsümü ve gönlümü genişlet,işimi kolaylaştır,Dilimin bağını çöz,sözümü anlaşılır eyle.”) ve "Ya Hayyu Yâ KayyûM, Bi Rahmetike esteğisû." (”Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum.").

Haberin Devamı

İNŞİRAH SURESİ OKUNUŞU ANLAMI

"Rabbişrah li sadri. Ve yessir li emri. Vahlul ukdeten min lisani. Yefgahü kavli" (10 Kere)

Anlamı: "Ya Rabbi! Göğsümü ve gönlümü genişlet, işimi kolaylaştır. Dilimin bağını çöz, sözümü anlaşılır eyle."

SINAV DUASI TÜRKÇE OKUNUŞU

Ya Rabbi! Beni doğru giriş ile girdir ve doğru çıkış ile çıkar. Ya Rab, katından bana yardımcı kuvvet nasip eyle. Bu dua sınava girilmeden 3 kez okunursa, Allah imtihana girecek olan kişiye yardımcı olacaktır.

Haberin Devamı

SINAV DUASI ARAPÇA OKUNUŞU

Rebbi ethılni müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin vec al li min ledünke sültanen nasira.

SINAV BAŞLAYINCA OKUNACAK DUA

"Ya Hayyu Yâ Kayyûm, Birahmetike esteğisû." (10 kere)ANLAMI:"Ey Hayy ve Kayyum olan Allah'ım, Senin Rahmetine Sığınıyorum."