Gazete Vatan Logo

'Sessiz çığlık’ eylemi yapanlar ne diyor?

'Sessiz çığlık’ eylemi yapanlar ne diyor?

BALYOZ davasında tutuklanan askerlerin eşleri ve çocukları, aylardır ‘Vardiya bizde’ ve ‘Sessiz Çığlık’ adıyla yaptıkları eylemlerin sonunda iki gündür büyük sevinç yaşıyor. Duygularını VATAN’a anlatan asker eşleri ve kızları, “Asıl mücadele şimdi başlıyor” dedi. İşte görüşleri:

Enginar, börülce yaptım

Nilgün Doğan (Çetin Doğan’ın eşi): “Şu andaki sevincimiz buruk. Çünkü bu tahliyeler ülkemizdeki hukuksuzlukları ortadan kaldırmıyor. Umarım herkes için hukuksuzluklar ortadan kaldırılır. Gece saat 01.00’e kadar paşa için çok sevdiği yemekleri yaptım. Enginar ve börülce pişirdim. Eşim cezaevine girmeden önce torunu dünyaya gelmişti. Dört yıldır torununu görmedi. Bu bizim yaşadığımız mağduriyetlerin binde biri. Bütün arkadaşlarımızı hastalıklar boğuştu, ölümlerle boğuştu. Onur intiharları oldu. Bütün bunların hesabını sonuna kadar da sormaya ben kendi adıma yemin ettim, soracağım da.”

Sevinçten çığlık attık...

Burcu Kutluk ( Tümamiral Deniz Kutluk’un kızı): “Yoldayız. Bütün aile babamı almaya gidiyoruz. Şu an hala bunun gerçekliğini idrak edemedik. Öğrenince sevinçten ağlayıp çığlık attık.”

Haberin Devamı

Mücadele devam edecek

İrem Çiçek (Albay Dursun Çiçek’in kızı): “Gerçekten uzun soluklu bir mücadeleydi, 5 yıldır devam ediyor. Bugün artık 5 yılın sonunda hepimiz gibi arabalarına binecekler ve çok uzun zamandır hiç görmedikleri evlerini görecekler. Fakat asıl mücadele şimdi başlıyor. Ben Murat Ağabey’in kızı Duru’nun ablasıyım, eşinin artık kızıyım. Dolayısıyla onların yaşadığı sıkıntıyı asla unutamam. Bizim yaşadığımız 5 yılı, Ece Saygun’un yaşadığı yılları kimse unutamaz. Biz mücadeleye devam edeceğiz ve babalarımıza bunu yapanların, bizlere bunu yaşatanların bir gün yargılandığını görmek için, asıl yargılamada, gerçek delillerin ve sahtekarlıkların parmak izlerini ortaya çıkaracağız.”

Adalet yerini buldu...

Gülden Eryılmaz (Tümgeneral Abdulkadir Eryılmaz’ın eşi): “Hepsi haksızlığa uğradı ama bugün hepsi özgürlüğüne kavuşacak çok mutluyuz. Adalet yerini buldu zaten adalete güveniyorduk.”

Haberin Devamı

Çok haksızlıklara uğradık

Selver Sağdıç (Koramiral Kadir Sağdıç’ın eşi): “Çok haksızlıklara uğradık. Her gün moralimiz bozuldu. Hhiç hak etmediğimiz kararlar oldu. AYMi’nin bu kararı adalete güvencini tazeledi.”