Gazete Vatan Logo

Şehit ve gazilerin acısı Filiz Hanım’ı yıktı

Genelkurmay 2 binden fazla gazi ve şehit yakınına iftar yemeği verdi. İftarda duygulanan ve gözyaşlarına hakim olamayan Filiz Büyükanıt fenalaştı ve askeri hastaneye kaldırıldı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile kuvvet komutanları, güneydoğu gazileri ve şehit yakınlarıyla birlikte iftar yemeği yediler. 4. Kolordu Komutanlığı General Eşref Akıncı Kışlasında düzenlenen iftar yemeğine gaziler ile şehit yakınlarından oluşan 2 binden fazla konuk katıldı. Evlerinden tek tek toplanarak iftar yemeğine getirilen aileleri Ankara’da görev yapan orgeneral ve korgeneraller tam kadro ağırladı, birlikte iftar açtı. Komutanların herbiri ayrı bir masaya oturarak gazilerle ve ailelerle sohbet ettiler, sorunlarını dinlediler.

Büyükanıt’ın nezaketi
Org. Büyükanıt ise yemek duası sırasında bir nezaket örneği sergiledi. Askeri yemekhanelerde geleneksel olarak her yemekten önce dua ediliyor ve nöbetçi subayın “dikkat” çekmesinin ardından, salonda bulunan en yüksek rütbeli komutanın “afiyet olsun” demesiyle birlikte yemeğe geçiliyor. Büyükanıt ise ailelere gösterdiği saygının ifadesi olarak “dikkat” çekilmesini beklemeksizin “afiyet olsun” diyerek konuklarını sofraya davet etti.

Orgeneral Büyükanıt iftar öncesinde konuklarına kısa bir “hoşgeldiniz” konuşması yaptı. Atatürk, silah arkadaşları ve Türk milletinin üzerinde yaşadığımız toprakları “vatana” dönüştürdüğünü anlatan Orgeneral Büyükanıt, şunları söyledi:

“Bu vatan insanların canlarıyla kanlarıyla olmuşturulmuştur. Biz o mübrek insanlara şehit adını veriyoruz. Mücadeleye katılanlara, uzuvlarını kaybedelere de kutsal bir isim veriyoruz ve gaziler diyoruz. Mübarek ramazan gününde bu kutsal insanların anneleri, babaları, çocuklarıyla birlikte iftar yapacağız. Canlarını ülkeleri, vatanları, milletleri için veren insanlar kutsal bir yemin ederek bu göreve başladılar. Tüm askerler göreve başlarken kutsal bayrağın üzerine elimizi koyup yemin ederiz. O yemini eden insan, o yemine sadakatle bağlı olması gerekir. Bu insanlar o toprak parçasını vatan yapanlardır. Bu ülkeyi vatan yapan insanlara, şehit olanlara, tanrıdan rahmet, gazilerimize şifa diliyorum. Şehitlerimizin yakınlarına sabır diliyorum.”

Filiz Hanım duygulandı
Genelkurmay Başkanı’nın eşi Filiz Büyükanıt yemekte duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Genci yaşlısı pek çok konuk Orgeneral Büyükanıt’a sarılmak, elini öpmek üzere yanlarına geldi. Filiz Hanım, Genelkurmay Başkanı’nın bir şehit çocuğuyla ve ailesiyle sohbet ettiği sırada, göz yaşlarını ailelerden ve kameralardan gizleyebilmek için çareyi masadan kalkarak yemekhaneden dışarı çıkmakta buldu. Makam aracınının yanında tansiyonu ölçülen Filiz Büyükanıt önlem olarak Gülhana Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’ne kaldırıldı.

Neşeli başladı hüzünlü bitti
İftarın başında neşeli olduğu gözlenen Filiz Büyükanıt, bir şehit çocuğunun eşinin elini öperken gözyaşlarına hakim olamadı. Ağladığının farkedilmemesi için salonu terk eden Büyükanıt dışarıda fenalaştı. Makam aracının yanında tansiyonu ölçülen Filiz Hanım GATA’ya kaldırıldı.

Haberin Devamı