Gazete Vatan Logo

Savcılık: 17 Aralık ‘tapeleri’ montaj

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı kriptolu telefonların dinlendiği iddiaları üzerine 28 kişi hakkında fezleke hazırladı. Fezlekede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin müşteki, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Ali Babacan ve altı bakan, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da ‘mağdur’ olarak yer aldı.

‘O konuşmalar montaj’

Fezlekede, “TÜBİTAK ve TİB’de görev yapan şüphelilerin, devletin üst düzey görevlileri ile hükümet üyelerinin konuşmalarını hukuka aykırı olarak kaydedip, montajlayarak kamuoyuna servis etmek suretiyle, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetinin görevini kısmen veya tamamen yapmasını engellemeye teşebbüs etmek ve siyasal ve askeri casusluk yapmak amacıyla terör örgütü kurduklarının anlaşıldığı öne sürüldü. Fezlekede, şu ifadeler yer aldı:

“Depolanan bu kayıtların, kesilip yapıştırılmak suretiyle montajlanarak ve böylece tamamen sahte bir konuşma üretilerek, devletin üst düzey yetkili ve görevlileri ile hükümet üyelerince yapılmış konuşma gibi yeni bir konuşma türetilerek, 17-25 Aralık 2013 tarihlerinde ve seçimlerinden önce internet, görsel ve yazılı basında kamuoyuna servis edildiği tespit edilmiştir. Ses kayıtları ile halk arasında kaosa sebebiyet vermeye ve bu şekilde hükümetin görevini kısmen veya tamamen yapmasının engellenmeye çalışıldığı, ancak terör örgütünün bütün icrai hareketlerini tamamlamasına rağmen amacına ulaşamadığı tespit edilmiştir.”

Haberin Devamı