Gazete Vatan Logo

Savcı Uzun’u şehit eden PKK’lı yakalandı

Tunceli’de Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’u şehit eden terörist kıskıvrak yakalandı

Savcı Uzun’u şehit eden PKK’lı yakalandı

Kahramanmaraş’ın Nurhak ilçesinde dün sabah saatlerinde 2’si ölü olmak üzere 5 terörist ele geçirildi. Eylem hazırlığında olduğu tespit edilen teröristlerden yaralı yakalanan “Azad Çüngüş” kod adlı Gürbüz Topçu’nun 2012 yılında Tunceli’nin Ovacık Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun’u şehit eden terörist olduğu ortaya çıktı. Operasyonda ayrıca, 3 silah ile bilgisayar ekipmanları ve yaşam malzemeleri ele geçirildi.

Bakan: Fakülte arkadaşımdı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Uzun’u şehit eden teröristin ele geçirildiğini belirtti.

Gül, paylaşımında, “2012 yılında Ovacık Savcımız, Ankara Hukuk Fakültesi’nden arkadaşım, kardeşim Murat Uzun’u şehit eden terörist yakalanmıştır. Savcımızı şehit eden terörist şimdi Türk adaletine hesap verecektir. Şehit kardeşimi bir kez daha rahmetle anıyorum. Ruhun şad olsun savcım” ifadelerini kullandı.

‘5 yılım bayram yapmadan yas içinde geçti’

Eşini şehit eden teröristin yakalandığını öğrenen Cihan Uzun, “Bir nebze olsun kalbim soğudu, bir nebze olsun içim rahatladı. 5 yıldır biz bu günü bekliyorduk. 5 yılım bayram etmeden yasla geçti. Bundan sonra benim bayramım şimdi başladı” dedi.

Haberin Devamı

Haberi telefonla aldığını söyleyen hemşire Cihan Uzun şunları söyledi:”Ben öğrendiğimde ağlamaya başladım. Oğlum Emir Kaan yanıma geldi. Ona anlattığımda beni teselli etmeye başladı. ‘Babamın arkadaşları babamın katilini yakaladılar anne ağlama. Ona en ağır cezayı verecekler. Ağlama anne şimdi sevinelim’ dedi. Çok şaşırdım. Evlatlarımın bu kadar her şeyin farkında olduklarını, bu kadar her şeyi içlerinde yaşadıklarını bilmiyordum. Onlar da her şeyin farkındalar. Bu günün ne kadar önemli bir gün olduğunu biliyorlar.”

CHP’li vekil Aygün’ü de o kaçırmış

‘Azad Cüngüş’ kod adlı Gürbüz Topçu’nun, Tunceli’nin Ovacık İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun’u şehit etmesinin yanı sıra, CHP 24’üncü Dönem Milletvekili Hüseyin Aygün’ü de kaçırdığı ortaya çıktı. Güvenlik güçleri, 12 Ağustos 2012 tarihinde Ovacık’taki parti çalışmalarının ardından Tunceli’ye dönerken aracının önünü kesilerek alınkonulan ve 48 saat sonra serbest bırakılan Aygün’ün de PKK’lı Gürbüz Topçu tarafından kaçırıldığını belirledi.

Haberin Devamı