Gazete Vatan Logo

Sansür mü komik!

Cem TV'de yaşanan olayın kahramanı konuştu

Cem TV'de canlı yayında yaşanan tartışmaya programın yayın danışmanı Enver Aysever'den açıklama geldi.

Olayı bir fikir tartışması olarak nitelendiren Aysever gazetevatan.com'a şu açıklamayı yaptı:

Yazılı basında farklı gerekçelerle, farklı dönemlerde tatlı-sert biçimde sansüre uğramış biri olarak bugün Cem Tv canlı yayınında dostum Musa Özuğurlu’ya yaptığı yayına yönelik eleştirel tutumumdan dolayı tartışmalar oldu.

Ülkenin başına ne geliyorsa fısıltı demokrasisinden geldiğini bilen biri olarak danışmanlığını yaptığım kanalın yayın çizgisine yönelik bilgi vermek adına Musa Özuğurlu ile fikir tartışmasına herkesin önünde katılmış oldum. Halen hem Skytürk ekranlarındaki programlarımda hem de Birgün gazetesindeki yazılarda özgür, laik, demokratik hukuk devletini savunan biri olarak izleyicilerin önünde şeffaf bir şekilde fikirlerimi paylaşmayı yeğledim. Bu kanala Tuncay Mollaveisoğlu, Ali Sirmen, Süheyl Batum, Kenan Demirkol, Musa Özuğurlu, Orhan Gökdemir, Cem Sofuoğlu gibi isimlerin katılmasını sağlayan da benim.

Danışmanlığını yaptığım Cem Tv umulmadık şekilde popüler oldu. Bundan memnuniyet duymalı mıyım bilmiyorum. Ama ben inadına özgürlük, inadına demokrasi, inadına hukuk diyorum ve Musa Özuğurlu’nun da yayınlarının hiçbir zaman kaldırılmadığını, Özuğurlu’nun öfkeyle bir karar verdiği ve şu anda bundan vazgeçtiğini belirtmek istiyorum.

Ben ne bir patronum ne bir medya yöneticisi, ne de sermayenin medya uzantısı. Bağımsız bir aydın ve yazarım. Aynı durum oluşsa fikirlerimi yine dile getiririm. Musa’nın da fikirlerini söylemesi için göğsümü siper ederim.

Yayına müdahalenin kapalı kapılar ardında nasıl olduğunu duyum ve deneyimlerimizle hepimiz gayet iyi biliriz.

Haberin Devamı