Gazete Vatan Logo

‘Sandıkta tam isabet yapacağız’

‘Sandıkta tam  isabet yapacağız’

HDP lideri Demirtaş, dün Bakırköy’de yapılan barış mitinginde adeta seçim startı verdi: “Erken seçim istediklerine pişman edeceğiz. Yüzde 41’i göremeyecekler...”

Çeşitil sivil toplum örgütleri ve HDP ile CHP’lilerin de yer aldığı Barış Bloku’nun ‘AKP Savaş İstiyor, Barışı Biz İnşa Edeceğiz’ sloganıyla çağrı yaptığı barış mitingi dün İstanbul Bakırköy’de yapıldı. Mitinge, Suruç’taki canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları da katılarak konuşma yaptı.

Mitingde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise, Kandil’de hava harekatıyla Zergele’nin vurulmasıyla ilgili ‘tam isabet’ yorumlarına tepki göstererek, özetle şunları söyledi:

‘Süreç başlarsa...’

“Savaşı, silahı asla istemedik. Çözüm sürecinin en büyük destekçisi oldu. Bunu AKP’yi sevdiğimiz için değil, halka karşı duyduğumuz sorumluluğun gereği yaptık. Bir kez daha çözüm süreci başlarsa elbette gereğini yapacağız. AKP önce IŞİD’le, silahla, terörle arana mesafe koy, hesap vermesi gereken sizsiniz!”

‘41’i göremeyecek’

Haberin Devamı

“Zergelê’de sivilleri katlettiniz, emri biz mi verdik? Sn Davutoğlu, neden konuşmuyorsun? Havuz gazetesi bugün ‘Zergelê tam isabet’ diyor. Roboski gibi. Gezi gibi. Elbett sandık kurulacak. Erken seçim istediklerine pişman edeceğiz. Tam isabeti sandıkta biz yapacağız. O zaman göreceksiniz tam isabet nedir. Tam isabetle, hata yapmayarak, mühürü önümüzdeki seçimde doğru yere basarak yapacağız. Operasyonlar AKP’ye kazandırıyor diyenler yüzde 41’i göremeyecek.”

‘Oyumuz ne düştü ne de yükseldi’

Almanya’nın Köln kentinde Ezidiler ve Kürtler tarafından Türkiye’nin hava operasyonlarının protesto edildiği yürüyüşe katılan HDP eşbaşkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye’nin IŞİD’e destek verdiğini öne sürdü. Almanya’nın Sesi’ne (Deutsche Welle) demeç veren Yüksekdağ, “Türk hükümetinin yürüttüğü operasyonlar çok açık bir şekilde IŞİD’i değil Kürtleri hedef alıyor. Yaklaşık 3 yıldan beri Türkiye IŞİD’e destek veriyor” dedi. Yüksekdağ ayrıca gazetecilere açıklamalarında, HDP’nin oy oranına ilişkin, “HDP’yi zayıflatarak HDP’ye terör uzantısı olma suçlaması getirerek olumlu ve demokratik imajımızı, başarı kazanan imajı aşağı çekmek ve kendi oylarını yükseltmek istiyorlardı. Bizim oylarımız düşmedi de yükselmedi de” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İmralı heyetinden ‘Öcalan’ çağrısı

HDP’nin İmralı Heyeti’nin dün yaptığı açıklamada şöyle denildi: “Tarafların çatışmasızlık konumuna dönmeleri, ağırlaştırılmış tecridin kaldırılması, müzakere mekanizmalarının yeniden kurulması gerekliliğini tarihi bir sorumluluk olarak bir kez daha yineliyoruz Süreç devam edecekse Sayın Öcalan’ın müzakere çalışmalarını kendi inisiyatifiyle, kendi belirleyeceği zaman diliminde, kendisinin önereceği her kesimden heyetlerle yürütebileceği koşulların sağlanması gerektiği kanaatindeyiz.”