Gazete Vatan Logo

Samanyolu’nun dizileri de soruşturma kapsamında

Samanyolu’nun dizileri de soruşturma kapsamında

Operasyon kapsamında bazı televizyon dizilerinin yönetmenleri, yapımcıları ve senaristleri de gözaltına alındı. Samanyolu TV’de yayınlanan Sungurlar isimli dizinin yapımcısı Salih Asan ve yönetmeni Engin Koç, Eskişehir’de gözaltına alındı. Koç ve Asan’ın avukatları Turgay Balaban, “Müvekkilim, 2010 yılında Radikal Tahşiye Grubu’na yapılan bir eylem nedeniyle, televizyonda bu konuyla ilgili dizi çektiğinden gözaltına alınmıştır” dedi.

‘Hazır olarak bekliyorduk’

Tek Türkiye (2007-2011), Şefkat Tepe (2010 - 2014) dizilerinin de yapımcısı olan Asan’ın eşi Şengül Asan da “Twitter’dan okuduğumuz isim listesinde eşimin adı da vardı. Yanlışlıkla ‘Salih Aslan’ yazmışlar. ‘Bu şansı bir harfle kaçırmam, inşallah’ dedi. Biz hazır olarak bekliyorduk” diye konuştu. Aynı dizinin senaristi Ali Samim Noyan, Radiye Ebru Şenvardar, Samanyolu TV’de yayınlanan Tek Türkiye isimli dizinin senaristlerinden Makbule Çam Alemdağ ve asistan senaristi Elif Yılmaz’ın da gözaltına alınanlar arasında olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Erdoğan’ı kızdıran sahne

Samanyolu TV’de yayınlanan ‘Şefkat Tepe’ dizisinde Hz. Muhammed’i bir ışık hüzmesi halinde gösterilmesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük tepkisini çekmişti. Erdoğan, “Bunlar peygamberimizi miraçtan indirip kamyona koyacak kadar ahlaksız bunlar. Bu millet bunlara asla geçit vermeyecek, fırsat sunmayacak” demişti.