Gazete Vatan Logo

‘Saldırganın kimliği henüz kesin değil’

Saldırının ardından İstanbul’da incelemelerde bulunan Almanya İçişleri Bakanı Thomas De Maiziere, Alman Birinci Televizyon kanalı ARD’ye verdiği demeçte “Saldırganın kimliğinin ortada hiçbir şüphe kalmaksızın açıklığa kavuştuğu söylenemez. Kimlik saldırgana mı ait? Bu henüz kesin değil” dedi. Saldırganın gerçek isminin Nabil Fadlı olamayabileceği, eylemcinin kendisini gizlemek için sahte isim ve kimlik kullanmış olabileceği ihtimali üzerinde durulduğu da iddialar arasında.

‘Saldırganın kimliği henüz kesin değil’

‘Paris’e gitmeyin’ demedik

Alman içişleri bakanı saldırıda özellikle Alman turistlerin hedef alınıp alınmadığının da araştırıldığını söyledi. “Türkiye’nin IŞİD’le kararlı biçimde mücadele etmediği’ yönündeki eleştirilere ise katılmadı. De Maiziere, geçen yıl sonbaharda Ankara’da düzenlenen saldırının ardından Türk hükümetinin IŞİD’e karşı tavrını çok net bir biçimde ortaya koyduğunu söyledi. De Maiziere ayrıca, Alman turistlerin Türkiye ziyaretlerini sürdürmesi gerektiğini ifade ederek şöyle dedi: “Paris’te iki büyük saldırı yaşadık. ‘Paris’e gitmeyin, kafelere gitmeyin, sokaklarda dolaşmayın’ demedik. Bunu söylersek o zaman terör kazanmış olur.”

Terörün tümüne lanet

Saldırıda ölenleri anmak için dün yüzlerce vatandaş meydana geldi. Kapalı Çarşı esnafı, KESK ve İnsan Hakları Derneği de patlamanın olduğu alana çiçek bıraktı ve basın açıklaması yaptı. Kapalı Çarşı esnafı saat 11.30 sıralarında ellerinde çeşitli ülkelerin ve Türk bayrağıyla gelerek saygı duruşunda bulundu.