Gazete Vatan Logo

Sahte ilaca 7 tutuklama

Sahte kanser ilacı şebekesine düzenlenen operasyonda gözaltına alınan şüphelilerden 7’si nitelikli dolandırıcılık ile sahte ilaç imalatı yapmak ve satmak suçundan tutuklandı...

İstanbul Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz salı günü piyasaya sahte ilacı süren bir şebekeye operasyon düzenlenmişti. Piyasada bulunmayan ve fiyatı yüksek olan kanser ilaçlarının sahtelerini imal eden ve satan çete üyelerinden 60 kişi yakalanırken önceki gün 40 şüpheli Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Nöbetçi savcılık tarafından sorgulanan aralarında çete lideri İ.H.Ç.’nin da aralarında bulunduğu 32 kişiyi tutuklama talebiyle, yedi kişiyi de adli kontrol hükümlerinin uygulanması istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk etti.

Azeri doktor hala kayıp

Savcılık bir kişiyi de serbest bıraktı. Nitelikli dolandırıcılık ile kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak şekilde ilaç üretmek ve satmak suçlarından sevk edilen zanlılardan 32’si serbest bırakılırken, mahkeme yedi kişinin tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme bazı sanıkların, sahte kanser ilaçlarını kanser tedavisi gören yakınları için temin ettiklerini söyledikleri ve bu yakınlarının raporlarını mahkemeye sundukları öğrenildi. Operasyonda çetenin en büyük sahte ilaçlar tedarikçisi olan Azeri doktorla birlikte 10 kişinin daha aranmasına devam ediliyor.

Haberin Devamı