Gazete Vatan Logo

Sadece Türkiye'de olacak!

Dünyada 3 ana karargâhtan biri

NATO’nun yeni komuta yapısının oluşturulmasına yönelik çalışmalar kapsamında İzmir’deki Hava Komutanlığı’nın yerine Kara Komutanlığı teşkil edildiği bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, NATO’nun yeni komuta yapısının oluşturulmasına yönelik çalışmalar kapsamında, karargahlarının sayısının azaltıldığı, müttefik ülkelerdeki birçok karargahın kapatıldığı belirtildi.

NATO’da yürütülen uzun müzakereler sonucunda yeni komuta yapısında bulunan önemli ve etkin karargahlardan birinin Türkiye’de bulunmasına karar verildiği belirtilen açıklamada, ”08 Haziran 2011 tarihinde Brüksel’de icra edilen NATO Savunma Bakanları toplantısında alınan karar uyarınca İzmir’deki Hava Komutanlığı’nın yerine bir Kara Komutanlığı teşkil edilecektir” ifadesi kullanıldı.

NATO Kara Komutanlığı’nın, doğrudan Belçika Mons’daki Müttefik Harekat Komutanlığı’na bağlı üç ana karargahtan biri ve NATO’daki tek Kara Komutanlığı olacağı vurgulanan açıklamada, İzmir Kara Komutanlığı’nın bugün icra edilecek açılış töreninin ardından yarından itibaren faaliyete geçeceği bildirildi.

Bugünkü törene, Türk Silahlı Kuvvetleri’ni temsilen Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay’ın katılacağı kaydedildi.

NATO KARARGAHINDA TÖREN, DIŞARIDA EYLEM

İZMİR Şirinyer’de, İşçi Parti’si üyesi bir grup, Vecihi Akın Kışlası önüne gelerek, Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nın İzmir’e taşınmasını protesto etti.

İzmir’de yeni oluşturulan NATO İzmir Kara Komutanlığı’na atanan ABD’li Korgeneral Frederick Ben Hodges görevi, törenle Avrupa Müttefik Kuvvetleri Yüksek Komutan Oramiral James Stavridis’den aldığı saatlerde, İşçi Partili bir grup da Şirinyer’deki karargah önüne geldi. Polisin yoğun önlem aldığı eylemde İşçi Parti’li grup, karargahın kapısına yaklaşık 50 metre uzaktı polis engeliyle karşılaştı.

Burada açıklama yapan İP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir İl Başkanı Tugay Şen, şunları söyledi:

"NATO faliyetleri komşu ülke Suriye’den ülkemize tehdit geldiği yalanıyla yürütülmektedir. NATO komutanları, ’Amacımız Türk halkını korumak’ palavraları anlatmaktadır. Oysa yalanları iki günde ortaya çıkmıştır. Amacın Suriye’den gelen sözde tehtide önlem almak değil, İsrail’e miğfer oluşturmak olduğu, hedefe İran ve Rusya’nın konulduğu ortaya çıkmıştır. Ergenekon ve Balyoz tertibini tezgahlayan da ’Süper NATO’dur. Süper NATO’nun hedefi Atatürk Cumhuriyeti’ni yıkmak, vatanımızı bölmektir. Bunun için bölücü terörü ve Haçlı İrticayı kullanmaktadır. Füze kalkanı ve Patriotların yerleştirilmesi, İzmir’in NATO savaş üssü yapılması, Suriye’ye yönelik yıkıcı faaliyet, terör kampları tekke ve zaviyelerin açılması ABD’nin Büyük Orta Doğu Projesi uygulamasıdır."

Kışla önünde İP üyeleri, ’Yanki Go home’, ’İzmir NATO’ya mezar olacak’, ’Türkiye NATO değil vatan toprağı’ sloganları attı, üzerinde ’NATO Türkiye’den Defol’ yazılı siyah çelengi eylemin yapıldığı sokağa bıraktı.

NATO HEYETİ ŞANLIURFA’DA

PATRIOT füze sisteminin kurulmasına ilişkin incelemeler yapmak üzere Türkiye’de bulunan NATO heyeti, Malatya ve Diyarbakır’ın ardından, Suriye ile en uzun sınır hattına sahip olan Şanlıurfa’ya geldi. Güvenlik önlemleri arasında kente gelen heyet üyeleri, 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda askeri yetkililer ile düzenlenen toplantıya katıldı.

3 gündür Türkiye’de bulunan NATO heyeti üyeleri bugün Şanlıurfa’ya geldi. Geniş güvenlik önlemleri arasında kente gelen NATO heyetini taşıyan minibüs ile midibüse, polise ve askerlere ait zırhlı araçlar da eşlik etti. Heyet, kent merkezinde bulunan 20’nci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nın arka kapısından içeri alındı. Burada toplantıya katılan NATO heyetine, Tugay Komutanlığı kurmayları tarafından kentin coğrafi yapısına ve Suriye sınırına ilişkin bilgiler verdiği ileri sürüldü.

Tugay Komutanlığı’ndaki temaslarını sürdüren NATO heyetinin gün içerisinde Suriye sınırında bulunan Akçakale, Ceylanpınar ve Suruç ilçelerine giderek inceleme yapabilecekleri de kaydedildi.

Haberin Devamı