Gazete Vatan Logo

Rektör öğrencileriyle eylemde

İsrail'i protesto gösterilerinde bir ilk yaşandı

İstanbul'da, cuma namazının ardından Beyazıt Meydanı'nda toplanan grup, Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle İsrail'i protesto etti. Beyazıt Camisi çıkışında cuma namazının ardından toplanan, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu grup, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına
tepki göstermek için Beyazıt Meydanı'nda bir araya geldi.

Meydanda, söz konusu saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabı cenaze namazı kılan göstericiler, ardından ellerindeki Filistin bayrakları ve bazıları İngilizce ve İbranice hazırlanan dövizler ve sloganlarla İsrail'i protesto etti.

Filistinlilerin kullandığı "kefiye" olarak adlandırılan eşarpla baş ve omuzlarını örten bazı göstericiler de bu sırada İsrail ve ABD bayraklarını
yaktı.

Gruptakiler adına yapılan basın açıklamasında, İsrail'in hukuk tanımadan terör uyguladığı ifade edilerek, Kudüs'ü savunduğu için Filistin halkının egemen güçlerin onayıyla vahşice cezalandırıldığı vurgulandı.

Açıklamada, Türkiye'nin İsrail ile sürdürülen diplomatik ilişkilere ve askeri anlaşmalara son vermesi talep edildi. Gruptakiler, gösterinin ardından dağıldı. Olay nedeniyle polis bölgede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Marmara Üniversitesi rektörü ve öğrencileri İsrail'i protesto etti

Marmara Üniversitesi öğrencileri İsrail'i protesto etti. İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği saldırılara tepki gösteren öğrencilere Rektör Prof.Dr.Necla Pur da destek verdi.

Marmara Üniversitesi'nin Göztepe Kampusu'ndaki yemekhane önünde toplanan yüzlerce öğrenci İsrail'e sert tepki gösterdi. İsrail'i kınayan pankart ve dövizler taşıyan grup çıkış kapısına kadar yürüdü. Sloganlar eşliğinde yürüyen gruba Rektör Prof.Dr.Necla Pur öncülük etti.

Giriş kapısında yapılan basın açıklamasında dünyanın saldırılara sessiz kaldığına işaret edildi. Açıklmayı okuyan Nihat Buğra Ağaoğlu, İsrail saldırılarını lanetlediklerini söyledi. Ağaoğlu, "Birkaç gün içinde tüm dünyanın gözü önünde 600'e yakın masum insan katledildi, binlerce insan yaralandı, yüzlerce aile evsiz, binlerce çocuk anasız babasız kaldı. Birleşmiş Milletler, İslam Konferansı Örgütü, Arap Birliği, insan hakları örgütleri ayağa kalkmalı. Zulmün karşısına dikilmeli. Bu yaşanan insanlık ayıbı karşısında Marmara Üniversitesi olarak bu suçu işleyenleri ve seyirci kalan egemen güçleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından öğrenciler sessizce dağıldı.

(kanaldhaber.com.tr)

Haberin Devamı