Gazete Vatan Logo

Polis, soruları çaldırdı!

Komiser sınavının soruları çalındı mı?

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün düzenlediği “Komiser Yardımcılığı Sınavı”ndaki sorulardan 3’ünün sınav başlamadan 1 saat önce kitapçıktaki sıralamayla aynı şekilde internetteki bir hukuk sitesinde yer aldığı ortaya çıktı.


13 bin 524 polisin katıldığı sınavda yalnızca bin aday komiser yardımcılığına yükselebiliyor.


14 Eylül Pazar günü saat 10.00’da il merkezlerinde, Milli Eğitim Bakanlığı’nca belirlenen okullarda yapılan sınavda, Türk Ceza Kanunu, Ceza Mahkemeleri, Anayasa ve genel kültür alanında toplam 100 soru soruldu. 2 saat süren sınavın ardından soruların cevaplarını sorgulamak için internetteki hukuk sitesine başvuran polisler, kendilerine sorulan 3 sorunun, sınavdan 1 saat önce kitapçıktaki sıralamada olduğu gibi, şıklarıyla beraber aynı siteye girilerek sorgulandığını görünce şoke oldu.

‘Falcon34’ yazdı

Sınav günü saat 08.56’da “Falcon34” rumuzlu kullanıcının “www.hukuksitesi.” sitesinde, “3 test sorusunu yanıtlarsanız sevinirim... ” şeklindeki iletisi polislerde, “Sınav soruları çalındı” şüphesini doğurdu.
“Falcon34” kullanıcısının profil bilgilerinin doldurulmamış olması ve siteyi sadece sınavdan önce ve sınavdan sonra yalnızca iki kez kullanması şüpheleri artırdı. Sınava giren polisler, kitapçıkta olduğu gibi 3 sorunun alt alta ve aynı soru numaralarıyla sorulmasının dikkat çekici bir ayrıntı olduğunu ve bugün bile bu kayıtların söz konusu sitede tarih ve saatiyle görülebileceğini savundu.

İnternette yer alan 3 soru
Sınav öncesi, saat 08.56’da ‘Falcon34’ rumuzlu kullanıcının ‘www.hukuksitesi.’ sitesine yazdığı mesaj şöyle: 3 test sorusunu yanıtlarsanız sevinirim... Öncelikle saygılar sunarak bu soruların doğru cevabını bilen arkadaşların cevaplamasını önemle rica ediyorum, şimdiden teşekkürler:

33. Aşağıdakilerden hangisi işbirliği sisteminin ana vasıflarındandır?
a. Hâkim işe kendiliğinden el koyabilir.
b. Sanığın bir kişiliği yoktur.
c. Hâkim çelişmeye katılamaz.
d. Duruşma devresinde muhakeme sözlüdür.


34. Aşağıdakilerden hangisi tahkik sisteminin ana vasıflarından değildir?

a. Sanık mahkûmiyet kararından önce tutuklanamaz.
b. Sanık ile hâkim arasında eşitlik yoktur.
c. Sanığın taraf olarak aktif rolü yoktur.
d. Sanığın sadece yazılı müdafaası alınır.

36. Aşağıdakilerden hangisi ceza muhakemesine hakim olan ilkelerden değildir?
a. Delillerin vasıtalılığı ilkesi
b. Hâkimin delil araştırması ilkesi
c. Saydamlık ilkesi
d. Eşitlik ilkesi


Haberin Devamı