Gazete Vatan Logo

Polis değil av tüfeği ile vurulmuş!

Cizre’de 12 yaşındaki Nihat’ın önce ’tanımlanamayan mühimmat’la öldüğü açıklandı. 2’nci otopsi raporunda ise 12 numara av fişeğiyle vurulduğu bildirildi...

Cizre’de önceki akşam başından vurularak yaşamını yitiren Nihat Kazanhan’ın ilk otopsi raporunda, kafatasından sert plastikten yapıldığı izlenimi edinilen ’mühimmat’ çıktı. Savcıyla birlikte Kazanhan’ın otopsisine katılan İHD Temsilcisi Muhterem Süren, çocuğun kurşunla ölmediğini belirterek şu bilgileri aktardı: “Savcı, kafatasından çıkarılan cismin ne olduğunun belirlenmesi için bomba imha, olay yeri inceleme ekibi, terörle mücadele ekiplerini çağırdı. Polisler mühimmatı tanımlayamadı. Mühimmat 5 santimetre boyunda ve dışı sert plastikten yapılmaydı. Bir roket başlığına benziyordu. Boyutu küçüktü. Olay yeri inceleme ekiplerine teslim edildi, incelenecek. Dosyada gizlilik kararı olmamasına rağmen tutanağı bize ve çocuğun ailesine vermediler. Gizlilik kararı olsa bile otopsi tutanağının tarafımıza verilmesi gerekiyordu.”

Diyarbakır Cumhuriyet Savcılığı yetkilileri de otopside Kazanhan’ın silahtan çıkan bir kurşunla öldürülmediğini söyledi.

Haberin Devamı

Küçük Nihat’ın başından çıkan ve ‘Tanımlanmayan mühimmat’ denilen maddenin Diyarbakır Polis Kriminal Laboratuvarı’nda yapılan incelemede 12 numara av fişeğine ait olduğu açıklandı.