Gazete Vatan Logo

Plaka sorgulama ve araç sorgulama sadece plakayla yapılabilir mi?

Plaka sorgulama ve araç sorgulama internet üzerinden rahatlıkla yapılan işlemlerdir. Plaka sorgulama ve araç sorgulama ile kısa süre içerisinde bir araç hakkında merak edilen bir çok bilgiye ulaşabilirsiniz. Plaka sorgulama ve araç sorgulama genelde ikinci el araç ticaretinde başvurulan işlemlerdir.

Plaka sorgulama ve araç sorgulama sadece plakayla yapılabilir mi?

İkinci el araç piyasası ile ilgilenen vatandaşlar yani sıfır model araç yerine ikinci el araçları tercih eden kişiler, alacakları taşıt hakkındaki çoğu bilgiyi bir kaç sorgulama işlemi sayesinde öğrenebilmektedir. Aracın durumunu ve özelliklerini, aracın çalıntı olup olmadığını öğrenmek isteyen vatandaşlar araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile birlikte bu bilgileri elde edebilirler. Satın alacağınız aracın plakasının üzerindeki trafik cezalarını da öğrenebilirsiniz. Eğer bir trafik cezası varsa, ne kadar olduğunu plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Satın alacağınız araçta parça değişimi olup olmadığını, nerelerinde hasar olduğunu, hangi kazalara karıştığını da araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Aracın sigortasının olup olmadığını, varsa bile ne kadar süresi kaldığını tramer sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Tramer sorgulama işlemi ile birlikte aracın tüm sigorta bilgilerine ulaşabilirsiniz. Bu sorgulamaların hepsini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

ARAÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PLAKA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E­-Devlet sisteminde bir çok kurumun internet uygulaması yer almaktadır. Emniyet Genel Müdürlüğünün de internet uygulaması bu uygulamalar arasında yer almaktadır. Yani E­Devlet sistemine giriş yaparak Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet üzerinden sağladığı hizmete ulaşabilirsiniz ve işlemlerinizi kısa sürede gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sisteminden işlem yapabilmek için ise sisteme giriş yapmanız gereklidir. Ana sayfada yer alan sisteme giriş linkini tıkladıktan sonra karşınıza E­Devlet sistemine giriş yöntemleri gelecektir. Bu giriş yöntemlerinden herhangi birisi ile sisteme giriş yapabilir, sistemi kullanabilirsiniz. Bu giriş yöntemlerinden E­Devlet şifresi ile giriş yolunu seçtiğinizde giriş sayfasına T.C. kimlik numaranızı ve E­Devlet şifrenizi girmeniz gerekecektir. E-Devlet şifreniz yok ise sahip olmalısınız. E­Devlet şifrenizi nüfus cüzdanınız ile herhangi bir PTT kurumuna giderek 2 TL karşılığında elde edebilirsiniz. Şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan e­hizmetler bölümüne girmelisiniz. Burada açılan hizmetlerden Emniyet Genel Müdürlüğü’nü bulduktan sonra alt bölümlerinden trafik şube bölümü altından araç sorgulama seçeneğini işaretleyerekaraç sorgulama ve plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Araç sorgulama ve Plaka sorgulama işlemi ile birlikte satın alacağınız aracın plakasının tüm bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca plakanın üzerinden herhangi bir trafik cezası olup olmadığını da araç sorgulama ve plaka sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. Plaka sorgulama işlemini de internet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden Emniyet Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinden plaka sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ana sayfasında yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğine tıkladıktan sonra sorgulama yapmak isteyen kişinin kimlik bilgileri sizden istenecektir. Bu sayfaya adı, soyadı, T.C. kimlik numarası ve doğum yılı bilgileri girilmelidir. Doğru bir şekilde bu bilgileri girdikten sonra sorgulama seçenekleri karşınıza gelecektir. Bu sorgulama seçeneklerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Bu sayfaya da araç plaka numarasını ve tescil belge seri numarasını girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı