Gazete Vatan Logo

Plaka İle Araç Vergi Borcu Sorgulama

Araç vergi borcu sorgulama nasıl yapılır? Araç vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri için araç borç sorgulama adımlarını takip edebilirsiniz.

Trafiğe çıkan araçların bir yıl içerisinde iki defa Motorlu Taşıtlar Vergisi ödemesi gerekmektedir. Kısaca MTV olarak bilinen Motorlu Taşıtlar Vergisi halk arasında çeşitli adlarla bilinmektedir. Belirtilen Motorlu Taşıtlar Vergisi için internet üzerinden yardım alabilmeniz mümkündür. Özellikle yurt genelinde belirli dönemlerde vergiler ödendiği için uzun kuyrukların yaşandığı ve araç sahiplerinin ödeme konusunda sıkıntı çektiği Motorlu Taşıtlar Vergisi için internet üzerinden yapacağız işlemleri ile birlikte işlerinizi çok daha kolay bir hale getirebilirsiniz.

ARAÇ SORGULAMA

ARAÇ BORÇ SORGULAMA

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

PLAKA SORGULAMA

İnternet üzerinden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme başlığı ile Gelir İdaresi Başkanlığı internet vergi dairesi üzerinden sunulan hizmet sayesinde siz de tüm işlemlerinizi online olarak yapabilirsiniz. Ödeme yapabilmek için ilk olarak araç vergi borcu sorgulama yapmanız ve ardından sorgulama sonucunda borcunuzu çıkarmanız gerekir. Araç vergi borcu sorgulama işlemlerinizin ardından ise borcunuza tıklayarak ödeme işlemlerini yapabilirsiniz. Bu bakımdan araç vergi borcu sorgulama ve araç vergi borcu ödeme işlemlerinin tek sayfa üzerinden yapabilmesi de size büyük bir kolaylık sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Araç vergi borcu sorgulama sayfasına giriş yaptığınızda doldurmanız gereken bir form bulunmaktadır. Plakanızı, T.C. kimlik numaranızı ve tescil tarihini gireceğiniz bu form alanındaki bilgileri eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekir. Ardından tamam tuşuna basarak vergi borç durumunuzu görüntüleyebilir ve böylece ödeme adımlarına geçebilirsiniz. Ödeme konusunda sadece kredi kartı kabul edilmektedir. Üstelik internet üzerinden yapacağınız ödemelerde saat kriteri de getirmiştir. Buna göre kredi kartı ile yapacağınız ödemeler için saat 02.00 ile 22.00 arasında borçlarınızı ödemeniz mümkündür. Bu nedenle internet üzerinden yapacağınız işlemlerde saat kriterine de dikkat etmeniz gerekmektedir.

Böylece belirtilen saatlerde internet üzerinden ilgili sayfaya giriş yapabilir ve haberde belirtilen adımları takip ederek sizler de araç vergi borcunuzu ödeyebilirsiniz.

Haberin Devamı