Gazete Vatan Logo

Para ve altınlarını bavulla geri aldı!

Rıza Sarraf’ın adamı Abdullah Habbani, 17 Aralık’ta el konulan 1 milyon TL, 800 bin euro, 60 bin dolar ve 2 kilo altını dün sabah Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’ndan geri aldı.

İş adamı Rıza Sarraf’ın elemanı olan Abdullah Habbani’ye, “17 aralık yolsuzluk ve rüşvet” operasyonlarında el konulan paraları 55 bin TL faiziyle birlikte iade edildi. 2 avukat ve 2 korumasıyla adliyeye gelen Habbani, önce emanet savcısına giderek gerekli evraklara imzalarını attı. Daha sonra adli emanete inen Habbani, 12.00’de 2 kilo külçe altınını aldı. Habbani altınlarını aldığı sırada emanet savcısı İbrahim Çiçek de eşlik etti.
Veznede kuyruğa girdi
Habbani daha sonra 12.05’de adliyenin “D” blok eksi 2’nci katında bulunan Vakıfbank Şubesi’ne de avukatı ve korumalarıyla sıraya girdi. Korumalar valizi ve sırt çantasını taşırken, Habbani ise bir süre sonra avukatıyla birlikte banka içindeki banklarda oturdu. 12.28’de banka görevlisi, Habbani ve avukatını gerekli işlemler yapmak için çağırdı.
Kepenkler indirildi
Öğle tatili nedeniyle 12.29’da banka kepenkleri yarıya indirilirken, 12.45’de de Habbani, 2 avukatı ve 2 koruması banka çıktı. Habbani ve avukatıyla konuşarak önden ilerlerken, 2 korumada içi para dolu valiz ve sırt çantasıyla peşlerinden bir süre yürüdü. “Gazetecinin paranızı aldınız ne söylemek istersiniz?” sorusuna ise Habbani, “Sağol, konuşmak istemiyorum” diye cevap verdi ve adliyenin zemin katında bulunan otoparkı kullanarak adliyeden ayrıldı.
55 bin TL’lik faizini Kızılay’a bağışladı
Sarraf’ın avukatı Şeyda Yıldırım ise Abdullah Habbani’nin teslim aldığı paraların faizini Kızılay’a bağışladığını belirtti. Avukat Yıldırım, “Bu paralar Abdullah Habbani’ye ait. Müvekkilim Rıza Sarraf ile ilgisi yok. Söz konusu paraların 55 bin TL’lik faizini ise Kızılay’a bağışladı” dedi.
Takipsizlik verilmişti
17 Aralık soruşturmasını yürüten savcı, 17 Ekim’de Rıza Sarraf, Süleyman Aslan, Barış Güler ve Salih Kaan Çağlayan’ın da aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında “Usulüne uygun delil toplanmadığı, suçun unsurlarının oluşmadığı ve herhangi bir örgüte rastlanmadığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı vermişti. Bu kararla paraların iade edilmesinin yolu da açılmıştı.
Oğul Güler de dün aldı
Eski İçişleri Bakanı Muammer Güler’in oğlu Barış Güler’in el konulan 400 bin TL, 320 bin Euro ve 90 bin doları da faiziyle iade edildi. Barış Güler dün İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek bankada tutulan paraları başka bir hesabına havale ettirdi. Güler’e de 20 bin TL faiz ödendi.
Aslan’ınki Vali’ye gidecek
Süleyman Aslan’ın evinde el konulan 2.5 milyon dolar ve 1.5 milyon euro ise adli emanet olarak bir kamu bankasında tutuluyor. İade kararının ardından bu paraların bağış parası olduğu için İstanbul Valiliği’ne gönderilecek.

Haberin Devamı