Gazete Vatan Logo

Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları açıklandı mı? e-Devlet sosyal yardım parası sorgulama ekranı

Devlet tarafından yapılacak 1000 TL pandemi sosyal yardım desteği için bir yandan başvurular devam ederken bir yandan da sonuç açıklama süreci için değerlendirmeler gerçekleşiyor. Corona virüs nedeniyle zor durumda kalan maddi desteğe ihtiyacı bulunan pek çok kişi de pandemi sosyal destek başvuru sonuçlarını öğrenmek istiyor. Peki, Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları açıklandı mı? İşte e-Devlet sosyal yardım parası sorgulama ekranı...

Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları açıklandı mı? e-Devlet sosyal yardım parası sorgulama ekranı

Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları 3. faz sosyal destek başvurularını tamamlayanlar tarafından merak ediliyor. Pek çok kişi devlet tarafından verilecek 1000 TL sosyal destek başvuruları değerlendirme sonuçlarını araştırıyor.

Peki, Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları açıklandı mı? Pandemi sosyal destek başvuru sonuçları ne zaman açıklanır? İşte e-Devlet sosyal yardım parası sorgulama ekranı...

Pandemi 3. Faz sonuçları, E-Devlet üzerinden başvurularını gerçekleştiren kişiler tarafından araştırılmaya başlandı. Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara tahsis edilen pandemi sosyal destek ödemeleri, 1000 TL olarak hesaplara yatırılacak.

PANDEMİ SOSYAL DESTEK BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Sosyal yardım başvuru sorgulama ekranı da başvuru ekranı ile aynı sayfada yer alıyor. Yardım desteği başvurunuzu tamamladıktan sonra yardım sonuçlarının detaylarını başvuru sayfasından öğrenebilirsiniz.

SOSYAL YARDIM BAŞVURU VE SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

PANDEMİ SOSYAL YARDIM BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Haberin Devamı

Sosyal yardım başvurusu sonrasında değerlendirmeler, kişi bazlı değil, hane bazlı yapılacak. Yani aynı hane içerisinde olan 5 kişinin başvurması ile 1 kişinin başvurması farketmiyor. Aynı haneden 1 kişinin başvurusu değerlendiriliyor.

Başvuran kişinin hanesinde değerlendirmeye alınmayacak durumlar ise şöyle:

- Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL'lik nakdi destekten faydalanmış olanlar,

- 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,

- 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,

- Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK)'ndan gelir veya aylık alanlar (emekliler),

- İŞKUR İşsizlik Ödeneğinden faydalananlar,

- İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar