Gazete Vatan Logo

Palalı duruşmada polisle tartıştı!

Gezi olaylarında palayla eylemcilere saldırmaktan yargılanan Sabri Çelebi, dünkü duruşmada tanıklık yapan polis memuruna “Senin DHKP-C ile bir alakan var mı?” diye sorunca olay çıktı.

‘Palalı’ olarak tanınan Sabri Çelebi’nin İstanbul 53. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davasının dünkü duruşmasında olay yerinde müdahalede bulunan polislerden R.E. tanıklık yaptı. “İmdat” sesleri duyduktan sonra Emniyet Müdürü K.Ş. ile birlikte olay yerine gittiklerini anlatan R.E, iki grubun birbirlerine saldırdıklarını gördüklerini anlattı, Sabri Çelebi’nin elindeki palayla Gezi eylemcilerine saldırdığını gördüğünü, bir kişiyi de boğazından yaraladığını söyledi. Çelebi’nin avukatı Turan Öner tanığa “Sen olayı gördün mü?”diye sordu. Tanık polis “Şu an yüz kişiyi getirseniz, ben boğazından yaralanan o kişiyi teşhis edebilirim” dedi.
‘Palayı sürekli sallıyordu’
Çelebi’nin avukatının , “Eylemciler polislere de saldırdı mı?” diye sorması üzerine tanık polis, “Bana doğrudan sanıklar tarafından ve Gezi eylemcileri tarafından bir saldırı olmadı. Ancak Çelebi’nin müdürümüze saldırdığına tanık oldum. Elinde palayı sürekli sağa sola sallıyordu” dedi. Bu sırada Çelebi, R.E.’ye “Senin DHKP-C ile bir alakan var mı?” diye sordu. Hakimin bu sözü duymaması üzerine müşteki avukatlarından Hacer Yılmaz ifadenin tutanağa geçirilmesini istedi. Ancak Çelebi’nin avukatı Öner, müvekkilinin böyle bir söz söylemediğini savundu. Sabri Çelebi ise “Evet bu soruyu tanığa ben sordum” deyince tanığa sarf edilen söz tutanağa geçirildi.
Polis: Rizeliyim ben
Tanık polis bunun üzerine “Şaka mı bu. Ben Rizeliyim. Polis memuruyum. DHKPC’li diyecek kadar düştünüz mü?” dedi. Mahkeme ekim ayına ertelenirken Palalı’nın avukatı, “DHKP-C müvekkilimi her gün ölümle tehdit ediyor” diye konuştu.
27 yıla kadar hapsi isteniyor
4 şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede tutuksuz yargılanan şüpheliler Sabri Çelebi, Ahmet Girgin, Şeyhmus Kırmızı ve Murat Ertik’in ’Kasten yaralama’ ve ’Görevi yaptırmamak için direnme’ suçlarından 9 yıl 9 aydan, 27 yıla kadar hapsi talep ediliyor.

Haberin Devamı