Gazete Vatan Logo

Pakistan'a yardım gecesi

Emine Erdoğan'ın Pakistan'daki sel sezedeler için düzenlediği iftarda yardım toplandı

Pakistan’da yaşanan sel felaketine yardımcı olmak için Emine Erdoğan’ın fikir önderliğinde Türkiye İş Kadınları Derneği tarafından gerçekleştirilen gecede milyonlarca lira yardım toplandı...

TÜRKİYE İş Kadınları Derneği (TİKAD) tarafından Pakistan’daki selzedelere yardım amacıyla düzenlenen iftar yemeği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın da katılımı ile dün Sürmeli Otel’de yapıldı. Geceye TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut, Devlet Bakanı Egemen Bağış, Semahat Arsel, Demet Çetindoğan Sabancı, Hülya Avşar, Esra Albayrak, Siren Ertan, Günseli Kato’nun yanısıra iş, sanat ve siyaset dünyasından çok sayıda seçkin davetli katıldı. Gecenin “Fikir Annesi” olarak lanse edilen Emine Erdoğan, ülkemizde kadın elinin ve kadın yüreğinin her alanda belirleyici olmasından dolayı memnuniyet duyduğunu belirterek “Çok büyük afetle sarsılan Pakistan, kardeşlerinin desteğini hayır dualarını bekliyor” dedi. Konuşmaların ardından başlayan bağış kampanyasını yöneten TİKAD Başkanı Nilüfer Bulut bayanlara hitaben “Buradaki hanımefendilerin bir çantaya ne kadar para verdiklerini biliyorum. Ben de dahil. Yazık günah. Bu ay çanta almayacağız. Channel’in kapısından girmeyeceğiz” dedi.
Gecede Semahat Arsel 500 bin lira ile en fazla bağış yapan isim olurken, Varyap Holding Yönetim Kurulu üyesi Süleyman Varlıbaş 350 bin lira, Turgay Ciner 300 bin lira, Cengiz Holding 200 bin lira, Kalyon İnşaat 150 bin lira, Tülin Demirören 100 bin lira, Metin Güneş 100 bin lira, Hülya Avşar 50 bin lira, Nurten Sancak 100 bin lira, Ethem Sancak 1 milyon lira değerinde ilaç, Reyhan Demirören 50 bin lira, Demet Sabancı 100 bin lira, Ömer Sabancı 50 bin lira, Emine Kamışlı 10 bin lira, Aynur Bektaş 10 bin lira bağışladı.
Daha sonra salonda Zen Mücevharat’ın bağışladığı mücevherler açık arttırmada satıldı. Tülin Demirören’in 110 bin liraya satın aldığı inci kolye Erdoğan’a sunuldu. Zaman zaman devreye girerek bağışları yükselten Emine Hanım da 100 bin lira bağışladı. İlk etapta 300 bin lira ile katılan Semahat Arsel “Emine Hanım’ı mutlu etmek için 500 bin liraya çıkartıyorum. inşallah en kısa zamanda yaraları sarılır” dedi.

Haberin Devamı