Gazete Vatan Logo

Öztürk hakkında dava açıldı!

‘Önce dinlemenin yasal olduğunu kanıtlayın’

Ergenekon davası sanığı Avukat Serdar Öztürk’ün, bürosunda yapılan aramalar sonunda, 300’e yakın mermi ve “İrtica İle Mücadele Eylem Planı” olduğu iddia edilen belge bulunmuş ve Öztürk tutuklanmıştı. Öztürk, aramalardan bir süre önce bürosuna gelen, Adnan Oktar’ın grubundan olduğu öne sürülen Ayşegül Hüma Babuna ve Aylin Atmaca’nın kendisine tuzak kurduğunu ve 2 kadının “keşif için büroya geldikleri” iddia etmişti. Bunun üzerine Babuna ve Atmaca, Öztürk’ün kendilerine iftira attığını söyleyerek şikayetçi oldu ve Öztürk hakkında dava açıldı. Ankara 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davaya dün devam edildi. Duruşmaya Silivri’de tutuklu bulunan Öztürk katılmadı. Şikayetçi-lerden Babuna ve avukatları ile Öztürk‘ün avukatı katıldı.

Korumalarla geldi

Duruşma salonunun bulunduğu koridorda da çok sayıda sivil polisin olması dikkat çekti. Babuna da duruşmaya korumalarla geldi. Babuna mahkemedeki savunmasında, Aylin Atmaca ile birlikte ailevi problemleri olduğunu, Öztürk’le görüşmek için bürosuna gittiklerini ve 45 dakika kaldıklarını söyledi. Bu görüşmeden sonra Öztürk’ün gözaltına alındığını basın yoluyla duyduğunu belirten Babuna, “Bu nedenle bir daha kendisiyle görüşmedik. Daha sonra Öztürk bizim hakkımızda iftiralarda bulundu. Bizim polisle işbirliği yaptığımızı söyledi ve büroya bazı şeyler yerleştirdiğimize dair şikayette bulundu” dedi.

Öztürk’ün avukatı Demet Reçber, Öztürk’ü telefonunun İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın aldığı kararla dinlendiği sırada dinlemeye takılan ve Ergenekon dosyasında da yer alan bazı konuşmaları gösterdi. Avukat duruşmada kayıtların dinletilmesini ve Babuna’ya bu kişinin kendisi olup olmadığının sorulmasını istedi. Ancak Babuna ses kaydının dinletilmesini istemediğini söyledi. Babuna’nın avukatı Ahmet Gündel de, dinletilmeden önce kayıtların yasal olup olmadığının kanıtlanmasını istedi. Hakim Avni Mis, bir sonraki duruşmada Aylin Atmaca’nın ifade vereceğini, bu duruşmada ses kayıtlarının dinlenebileceğini söyledi ve duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı