Gazete Vatan Logo

Özkes’in Saray çelişkisi

Özkes’in Saray çelişkisi

CHP’deyken “Hazreti Muhammed yaşasa, o saraya gitmez” diyen Özkes, resepsiyona katılınca “Bu akşam hissettim, kesinlikle giderdi” dedi.

7 Haziran seçimlerinde CHP’den İstanbul Milletvekili olarak Meclis’e giren daha sonra ise partisinden istifa eden İhsan Özkes, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önceki gece Beştepe’de verdiği 30 Ağustos Resepsiyonu’na katıldı. Resepsiyona katılmasını Twitter üzerinden eleştirenlere cevap veren Özkes, “Hz. Muhammed yaşıyor olsaydı saraya girer miydi? Bu akşam hissettim, kesinlikle girerdi. Çünkü orada sünnetten emareler çok” ifadelerini kullandı. Özkes ayrıca yaşasaydı Mustafa Kemal Atatürk ‘ün de saraya geleceğini söyledi. Tartışmalar üzerine konuşan Özkes “Belki geçmişte Peygamberimizle ilgili cümle kullanmam doğru değildi. Ne olmuş yani katıldıysam. Bırakın geçmişte şöyle dediğimi, böyle dediğimi, söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Milletin birliği, vatanın bütünlüğü için Saraydaydım” dedi.
Özkes, 2 Nisan’da Meclis’te yaptığı konuşmada, “İsrafı itibar yaptınız. Bugün Hazreti Muhammed yaşasa, o Saray’a girmez ya! Çünkü orada haram var” diye konuşmuştu.
CHP’nin tepkisi
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, dün Özkes’in açıklamalarıyla ilgili soru üzerine, “Ben Abuzer Gaffar’dan yanayım. Makamı Adıyaman’dadır. Müslüman olan ilk on kişiden birisidir. Muaviye kendisine lüks bir saray yaptığı zaman gitmiş Muaviye’ye ’eğer bu sarayı halktan topladığın vergilerden topladıysan haksızlık, hırsızlıktır. Kendi paran ile yaptırdıysan haramdır’ demiştir. İsrafın haram olduğuna inanıyorum. Sayın Özkes ne düşünür onu bilmem. Onu kendisine soracaksınız. Her kuruşun hesabını veremeyen birisi siyaset yapmamalı” dedi.
CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de, “Allah kimseyi İhsan Hoca’nın düştüğü duruma getirmesin” diye konuştu.

Haberin Devamı