Gazete Vatan Logo

Özgür Gündem’e jet iddianame

Özgür Gündem’e jet iddianame

Özgür Gündem Gazetesin Nöbetçi Genel Yayın Yönetmenliği kampanyasına katılan Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Prof. Şebnem Korur, Yazar Ahmet Nesin ve Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu hakkında gözaltına alınıp tutuklandıktan 2 gün sonra 2 yıldan 14.5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Soruşturmayı tamamlayan savcı Eşref Durmuş’un hazırladığı iddianamede, gazetenin sorumlu yazı işleri müdürü İnan Kızılkaya da şüpheli olarak yer aldı. İddianamede 4 ismin de “ suç işlemeye tahrik, suçu ve suçluyu övme, örgüt propagandası yapmak’ suçundan 2 yıldan 14,5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi. Erol Önderoğlu ve Şebnem Korur’un dosyası İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne, Ahmet Nesin’in ise İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi.

Teröre övgü suçlaması

İddianamede delil olarak, şüphelilerin nöbetçi genel yayın yönetmenliği üstlendiği tarihlerde yayınlanan Özgür Gündem Gazetesi’nin haberleri gösterildi. Haberlerde terör örgütü PKK/KCK’nın üst yönetiminde bulunan kişinin örgüt tarafından gerçekleştirilen eylemleri öven beyanlarının yer aldığı belirtildi. Gazetenin içerik ve yayınlarında ellerinde uzun namlulu silahlar bulunan örgüt mensubu olduğu anlaşılan fotoğraflarının konulması, bu bağlamda gazetenin silahlı terör örgütünün yayın organı fonksiyonunu üstlendiği iddianamede dile getirildi. İddianamede, PKK/KCK’ye bağlı alt birliklerinin silahlı isyan ve saldırıda bulunmasından dolayı yayınlanan içerik ve görsellerin düşünce, ifade veya basın özgürlüğü kapsamında değerlendirilemeyeceği ifade edildi.

Haberin Devamı