Gazete Vatan Logo

‘Oyumuz yüzde 60’

Ekmeleddin İhsanoğlu, “Kampanya adil yürümüyor” dedi, TRT’ye tepki gösterdi: Bir gün millet sorgulayacak.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu, eşi Füsun İhsanoğlu ve oğluyla birlikte dün ziyaret ettiği İzmir’de sevgi gösterileriyle karşılandı. Latife Hanım Köşkü’nün bahçesinde soruları yanıtlayan İhsanoğlu, “Halk, devletin tepesinde milleti tersleyen, tekmeleyen tokat atan insan istemiyor. Millet, cumhurun yarısının değil cumhurun tamamının başkanını arıyor” dedi.

Türkmenleri hatırlattı

İhsanoğlu, hükümetin Gazze politikasının sorulması üzerine şöyle konuştu: “Gazze meselesinde ulusal yası saygıyla karşılıyorum, onun dışında bölgeye konserve kutusu gönderemedik çünkü herkesle kavgalıyız. Gazze’deki kardeşlerimizle dayanışma içindeyken Irak’taki Türkmenler’e sesiz kalınamaz. Sırf Filistinli olmak mı lazım. Varsa yoksa Gazze, onları ağzına almıyor.”

TRT’ye tepki

İhsanoğlu, Başbakan’ın oyuhu yüzde 56 açıklamasının ardından kendisinin oy oranını sorması üzerine şunları söyledi: “Bizim oyumuz yüzde 60. Maalesef her şeyi bu seçime göre ayarlamış. Bir kişinin ölçülerine göre yapılmış kanun, biçilmiş kaftan. Bir yerden bir yere evinizi taşıma süresi bir ay. Her şeyi buna göre hazırlamış. Çok güzel bir kampanya, çok güzel yapılmış. Ama eşit değil, adil değil. TRT’nin yaptığı TRT tarihinde bir kara leke olarak geçecektir. Onu da herhalde bir gün bu millet sorgulayacaktır.”

Haberin Devamı

Operasyona eleştiri: Üzüldüm

İhsanoğlu, ‘paralel yapı’ operasyonuyla ilgili soru üzerine şöyle dedi: “Sabah haberdar oldum ve çok üzüldüm. Suç işleyen varsa ne olursa olsun kanun karşısında eşit şekilde yargılanır. Uzun zamandır emniyet yargı mensuplarına savcılara hakimlere polislere yıpratma kampanyaları yapılıyor. Onurlarını kıran bir şekilde alınıp serbest bırakıyorlar. Her şeye rağmen bizde vicdanlı hakimler var. Bu çok ayıp, bunu yapanlar ve yaptıranlar yarın pişman olduklarında yine Türk adaletine müracaat edeceklerdir.”

2 milyon: İhsanoğlu’na 2 bin 172 kişi tarafından bağışlanan toplam para dün itibariyle 2 milyon 130 bin 922 TL oldu.

Haberin Devamı