Gazete Vatan Logo

Oraya niye gittiniz Vijdan!

Oraya niye gittiniz Vijdan!

Ukrayna’da öldürülen işadamı Emir Cevdet Şaşmaz toprağa verildi. Annesi, cenazede oğlunun model sevgilisi Vijdan Vatansever’e seslenerek “Oraya niye gittiniz Vijdan” diye gözyaşı döktü.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’de 8 Ağustos’ta kimliği belirsiz kişiler tarafından öldürülen işadamı Emir Cevdet Şaşmaz için dün Halkalı Hacı Ömer Çetinsaya Camii’nde cenaze namazı kılındı. Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazına Emir Şaşmaz’ın eşi Nazlı Hamarat, annesi Sema Şaşmaz, babası Kemal Şaşmaz, kız kardeşi İlknur Şaşmaz, şarkıcı Atilla Taş başta olmak üzere aile yakınları katıldı. Emir Şaşmaz’ın 6 yıllık eşi ‘İşte Benim Stilim’ yarışmasıyla ünlenen Nazlı Hamarat, tabut başında uzun süre ağlayarak gözyaşı döktü.

‘Hesabını soracağım’

Cenazeye katılan Şaşmaz ailesi ile Nazlı Hamarat’ın yakınlarının ayrı ayrı bölümlerde durması dikkat çekti. Şaşmaz ailesi, Nazlı Hamarat’ın oğulları ile birlikte olduğu dönemde oğullarına hiç huzur vermediğini öne sürdü. Baba Cevdet Şaşmaz ise oğlunun cenazesinin başından hiç ayrılmadı. Sürekli Şaşmaz’ın resmini öpen Cevdet Şaşmaz şöyle konuştu: “Onun yaşarken çektiği sıkıntıları benden başka kimse bilemez. Ben bundan sonra ne yaşarsam onun için yaşayacağım. Ona yapılanların hesabını soracağım.”

Haberin Devamı

Cenazeye katılanlar arasında Şaşmaz’ın yakın arkadaşı Atilla Taş da vardı. Taş, yaptığı açıklamada Şaşmaz’ın kardeşi gibi olduğunu, onu çok sevdiğini ve ölmeden bir hafta önce telefonla görüştüklerine söyledi.

Avukattan Vijdan’a suçlama

Bu arada bir TV kanalında canlı yayına telefonla bağlanan avukat Şahin Baran, Vijdan Vatansever’in Ukrayna emniyetine verdiği ifadelerin garipliğinden bahsetti. İddialara göre Vijdan Vatansever, Emir Şaşmaz’ın öldürüldüğü günün ertesi günü bir alışveriş merkezine giderek kıyafetlerini değiştirdi. Sonrasında yanındaki kız arkadaşıyla birlikte kahvaltı ederek Türkiye’ye döndü. Ardından Emir Şaşmaz’ın annesini arayarak oğlunun öldürüldüğünü söyledi. Yanına abla İlknur Şaşmaz’ı da alarak yeniden Ukrayna’ya döndü ve ifade verdi.

ANNENİN İSYANI

Haberin Devamı

Emir Şaşmaz’ın öldürüldüğü sırada yanında olduğunu iddia eden yasak aşkı Vijdan Vatansever’in cenazeye katılması gergin anların yaşanmasına neden oldu. Anne Şaşmaz’a sarılarak taziyede bulunan Vatansever, uzun süre o şekilde ağladı. Bu esnada anne Şaşmaz’ın “Niye gittiniz oralara Vijdan’ dediği duyuldu. Yasak aşk yaşadığı Emir Şaşmaz’ın cenaze merasimini uzaktan takip eden Vijdan Vatansever, tabutun yanına yaklaşmadı. Daha önce ‘O kadın cenazeye gelirse olay çıkar’ açıklamasında bulunan Hamarat’ı yakınları sakinleştirdi. Emir Şaşmaz’ın Vijdan Vatansever’e tek taş yüzük hediye ederek evlilik teklifinde bulunduğu iddia edilen o yüzük de dikkatlerden kaçmadı.

Cenazede Emir Şaşmaz’ın ailesi ile Nazlı Hamarat’ın ayrı yerlerde durdukları görüldü.