Gazete Vatan Logo

Okullar 12 Haziran’da yaz tatiline girecek!..

Okullar 12 Haziran’da yaz tatiline girecek!..

Milli Eğitim Bakanı Avcı, okulların 7 Haziran’daki seçim nedeniyle bir hafta erken tatil olacağı iddialarını yalanladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, seçim dolayısıyla okulların bir hafta erken kapanacağı iddialarının doğru olmadığını belirterek, “Okullar normal ilan ettiğimiz takvim doğrultusunda 12 Haziran’da tatil olacak” açıklamasında bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 2010 yılında gerçekleştirilen Seviye Belirleme Sınavı’ndaki (SBS) kopya iddialarına ilişkin, “Henüz, bize intikal eden bir şey yok. Zaten SBS sorularının bilgisayarında bulunduğu söylenen kişi ÖSYM çalışanı. Milli eğitim çalışanı değil ama bizimle bir bağlantıları var mı bakanlık içerisinde bir yuvalanma var mı onlar da araştırılıyor” dedi. Bakan Avcı, 2010’daki SBS’ye ilişkin kopya iddialarının hatırlatılması üzerine de, MEB olarak ÖSYM’den fazla sayıda ve daha büyük ölçekte sınavlar yaptıklarını dile getirdi. Sadece TEOG’da tek bir yazılıya 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiğini ifade eden Avcı, sınavda altı yazılı olduğu ve yazılıların iki dönem gerçekleştirildiği düşünüldüğünde, devasa bir rakama ulaşıldığını belirtti.

Haberin Devamı

Seçim dolayısıyla okulların bir hafta erken kapanacağı iddialarının da bulunduğunu belirten Avcı, “Okullar normal ilan ettiğimiz takvim doğrultusunda 12 Haziran’da tatil olacak. Öyle bir şey yapılsa seçim için özel bir planlama yapıldı gibi dedikodular olur. Sanki biz kimin nasıl oy kullanacağını biliyoruz da velileri ona göre yönlendiriyormuşuz gibi. Bunu bile söyleyenler çıkabilir. Onun için biz hiç takvimimizi bozmuyoruz” diye konuştu.