Gazete Vatan Logo

O itirafa takipsizlik!

Delil olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi

Behçet Oktay’ı öldürdük’ itirafına takipsizlik

Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay’ın şüpheli ölümü ile ilgili, Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi’ndenbir itiraf mektubu gönderen N.Ö. hakkında başlatılan soruşturmada, “soyut ikrarından başka delil olmadığı” gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi.

Oktay, Ankara Dikmen’de 25 Şubat 2009’da saat 01.30 sıralarında vurulmuş olarak bulunmuştu. Dosya “İntihar etti” denilerek kapatıldıktan 2 yıl sonra, 26 Ocak 2011’de yeniden açılmıştı. Oktay’ın şüpheli ölümü ile ilgili olayın tek görgü tanığı olan ve 5 kez ifadesi alındıktan sonra sanık olan Halil Kesici yargılanırken, hükümlü N.Ö.’nün mektubu üzerine ayrı bir soruşturma açılmıştı. N.Ö, Oktay’ı Halil Kesici ile birlikte, başkalarının azmettirmesi sonuçu öldürdüklerini yazdığı bir ihbar mektubunu savcılığa göndermişti.

Savcı Murat Düzgün, yapılan bu ihbar üzerine soruşturma başlattı. Ancak soruşturmaya, 8 Ağustos günü takipsizlik kararı verildi. Karara gerekçe olarak ise şöyle denildi: “ N.Ö.’nün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına mektup yazarak Behçet Oktay’ı Halil Kesici ile birlikte kendisinin öldürdüğünü iddia etmesi üzerine Tokat Başsavcılığı’na yazılan talimat üzerine alınan ifadesinde mektubun kendisine ait olduğunu, bu konudaki ifadesini başka olaylar ile birlikte ancak soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı’na anlatacağını beyan etmesi üzerine şüpheli ifadesi alınmak üzere Ankara’ya celb edilerek alınan ifadesinde, ifade vermesi halinde yakınlarının öldürüleceği konusunda tehdit edildiğinden bahisle ifade vermeyeceğini beyan etmekle, şüphelinin mektupta belirttiği hususların genel bilgi olduğu, şüphelinin atılı suça katıldığına dair soyut ikrarından başka delil olmadığı, şüphelinin gerçeğe aykırı olarak suça katıldığını bildirdiğini anlaşılmaklatır.”

Savcılık, N.Ö. hakkında “suç üstlenme” maddesinden işlem yapılması için de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına da karar verdi. Savcılığın, N.Ö. hakkında “suç üstlenme” suçundan soruşturma başlattığı öğrenildi.

Haberin Devamı