Gazete Vatan Logo

O hakim de gözaltında

Ankara’da gözaltına alınan isimler arasında hakim Albay Ali Rıza Bildik de bulunuyor

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen ''Askeri casusluk'' soruşturması kapsamında Ankara’da gözaltına alınan isimler arasında Genelkurmay Askeri Mahkemesi eski Başkanı, hakim Albay Ali Rıza Bildik’in de bulunduğu öğrenildi. Geçen yıl emekli olan Bildik, Ankara’da avukatlık yapıyor.

Birçok önemli davaya bakan Bildik, ''İrticayla Mücadele Eylem Planı'' başlıklı yazıyla ilgili olarak Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek hakkında açılan davayı, aynı suçtan İstanbul’da daha önce açılmış bir dava olduğu ve bir kişinin aynı eylemden dolayı iki ayrı mahkemede yargılanamayacağı gerekçesiyle reddetmişti.

Albay Bildik, Hakkari Hantepe’de 27 Mayıs 2009'da mayın patlaması sonucu 6 askerin şehit olduğu olayda da Tugay Komutanı Tuğgeneral Zeki Es’i de tutuklamıştı. Tuğgeneral Es’in, mayınları PKK’nın değil kendilerinin yerleştirildiğine ilişkin bir ses kaydı ortaya çıkmıştı. Hakim Albay Bildik, Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Kuvvetler Komutanlığı inşaatı ihalesiyle ilgili yolsuzluk davasına da bakmıştı.

Ankara 4. Kolordu Askeri hakim ve savcılığı, Kara Kuvvetleri Askeri Savcılığı, Sarıkamış 9’ncu Piyade Tümen Komutanlığı Savcılığı da yapan Bildik, 17 Ekim 2011 tarihinde Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başkanlık görevinden emekli olmuştu.

Haberin Devamı