Gazete Vatan Logo

Nişestend u goftend u ber-hâstend ne demek, Türkçesi ne? Erdoğan'ın 6’lı masa için söylediği İran atasözü ne anlama geliyor?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan altılı masaya “Nişestend u goftend u ber-hâstend” İran atasözüyle göndermede bulunurken 'Oturdular konuştular dağıldılar.' ifadesini kullandı. Söz konusu açıklamaların ardından Nişestend u goftend u ber-hâstend ne demek, ne anlama geliyor? İşte İran atasözü Nişestend u goftend u ber-hâstend’ın anlamı…

Nişestend u goftend u ber-hâstend ne demek, Türkçesi ne? Erdoğan'ın 6’lı masa için söylediği İran atasözü ne anlama geliyor?

Altılı masaya ithafen “bunların güçlendirilmiş parlamenter demokrasi, bu tür palavralarına aldanmayın." diyen Erdoğan, "Nişestend u goftend u ber-hâstend" iran atasözünü kullandı. Peki, Nişestend u goftend u ber-hâstend ne demek? İran atasözü Nişestend u goftend u ber-hâstend ne anlama geliyor?

Nişestend u goftend u ber-hâstend ne demek?

Erdoğan’ın kullandığı Nişestend u goftend u ber-hâstend atasözünün Türkçesi 'Oturdular, konuştular, dağıldılar.

Gazeteci Murat Bardakçı, atasözünün kullanım amacını şöyle açıklıyor:

"Şark dünyasının edebiyatında ve tarihinde, devlet büyüklerinin çok önemli bir işin ne şekilde yapılacağına karar vermek maksadıyla bir araya gelip uzun uzun konuşmalarına rağmen hiçbir netice alamamalarından bahsedilirken, hep bu mısra kullanılmıştır."