Gazete Vatan Logo

Nihat’ı arkadaşım vurdu fişekleri karakola gömdü!

Nihat’ı arkadaşım vurdu fişekleri karakola gömdü!

Cizre’de 12 yaşındaki Nihat Kazanhan’ın ölümüyle ilgili tutuklanan Özel Harekatçı H.V., çocuğu M.N.G. adındaki ekip arkadaşının vurduğunu, olay yerindeki boş fişekleri de karakola gömdüğünü itiraf etti. H.V.’nin, amirlerinin de her şeyden haberinin olduğunu söyledi.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 14 Ocak’ta Nihat Kazanhan’ın arkadaşlarıyla oynarken başından vurularak öldürülmesiyle ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. İçişleri Bakanlığı müfettişleri, Nihat Kazanhan’ın öldürülmesi olayından polisleri sorumlu tutulunca, Cizre Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada Mardin Özel Harekat Şube’sinde görevli polis memuru H.V. şüpheli olarak gözaltına alındı. Olay günü geçici görevle Cizre’ye gelen ekipte bulunan H.V. daha sonra ‘Kasten çocuk öldürmek’ suçundan tutuklandı.
‘Shotgun av tüfeğim vardı’
Cizre Savcısı ve Sulh Ceza Mahkemesi’ne ifade veren H.V. şunları anlattı: “Olay günü arkadaşlarım U.İ., O.Ç. ve M.N.G. ile birlikte Hayati Bilgin Karakolu’ndaki görevimize başladık. O.Ç. araçta bulunan sabit silahı kullanmakla, U.İ. cobra isimli aracın şoförü ve unsur amiri olarak, ben ve M.N.G unsur personeli olarak görevliydik. Göreve giderken Mardin Özel Harekat Müdürlüğü’nce bana zimmetlenen ancak ekipteki tüm arkadaşların kullanabileceği, ismini shotgun olarak bildiğim pompalı av tüfeğini ve 25 adet bu tüfeğe ait 12 kalibrelik av fişeğini yanıma aldım. Yanımızda altında 37-38 mm’lik gaz atma langheri takılı Sigsauer de vardı. Ayrıca hepimizin şahsi tabancası vardı. Görev yerinde bir ara birkaç çocuk geldi ve sohbet ettik. Sonra 10-15 kişilik çocuk grubu bize taş atmaya başladı.”
‘Amir gaz atın emri verdi’
“Amirimiz U.İ. bana ve M.N.G’-ye çocukların olduğu tarafa aşırtmalı gaz atmamızı söyledi. M.N.G. aracın solundaydı. Başımda siyah bere vardı. M.N.G. çocukların üzerine aşırtmalı bir gaz attı. Bu atıştan sonra M.N.G aracın arkasına gelerek buradaki av tüfeğini aldı. Kendi silahını bıraktıktan sonra aracın ön sağ tarafına geçti. Ben de gözetlemek için M.N.G.’nin olduğu yere geçtim. Çocukların olduğu yere aşırtmalı şekilde gaz attım. Daha sonra M.N.G. pompalı tüfeğiyle çocuklardan tarafa hedef gözetmeksizin 3-4 el ateş etti. Ateş ettiği esnada M.N.G.’nin başında siyah bere vardı. Ateş edince yolun karşısında duran bir çocuk yere düştü.”
‘Vurduğunu hepimiz gördük’
“Çocuğun vurulduğunu ve M.N.G.’nin ateş ettiğini, Hem ben hem U.İ..net şekilde gördü. O.Ç. ise kameradan çocuğun düştüğünü gördü. U.İ. soldan M.N.G’ye ‘Atma ne yaptın sen’ dedi. Daha sonra çocuğun düştüğü yere iki kişi geldi. Birisi kucağına alıp gitti. O sırada M.N.G. elindeki silahı araca bıraktı ve biz de karakola döndük. Karakola döndükten sonra amirimiz bizden sorumlu kişi ile görüştü. Bu görüşmeden sonra M.N.G. başına kar maskesi taktı ve ateş ettiği yere gitti. Buradan langher ile attığımız gaz kapsülleri ile kendisinin pompalı tüfekle attığı boş gaz fişeklerini toplayıp getirdi ve karakolun içine gömdü.”
Dört polise soruşturma
Olayla ilgili olarak savcılığın aralarında H.V. ve sonradan tutuklanan M.N.G.’nin de bulunduğu 4 polis memuru hakkında soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Tutuklandıktan sonra ifadesinin ardından serbest bırakılan H.V. için adli kontrol şartlarının uygulanacağı belirtildi.
‘Kimse tutuklanmaz diyorduk...’
OlayDAN sonra amirleri tarafından karakol bahçesine toplandıklarını belirten H.V., olanları daha önce anlatmamasının nedenini şöyle açıkladı: “Olayın detaylarını anlattıktan sonra üzerime zimmetli pompalı av tüfeği ve kalan fişekler diğer arkadaşlara devredildi. 19 Ocak’ta görevimiz bittikten sonra Mardin’e döndük. Göreve gelince bana verilen av tüfeğini depodaki arkadaşa teslim ettim. Sonuç itibariyle hem arkadaşımız M.N.G.’nin yanmaması, hem de ekipten başka bir arkadaşa zarar gelmemesi için bu ifadeyi verdim. Ben tutuklanınca her şey değişti. Çünkü biz kimsenin tutuklanmayacağını düşünüyorduk. Yapmadığım bir suç için hapisdeydim. Olayı ilk gün bilip söylemediğim için pişmanım.”
H.V. tahliye edildi M.N.G. tutuklandı
Olaydan bir hafta sonra tutuklanıp güvenlik gerekçesiyle Malatya Cezaevi’ne gönderilen H.V. olayla ilgili gerçekleri anlatınca tahliye edildi. H.V.’nin ifadesinde Nihat Kazanhan’a ateş ederek öldürdüğünü öne sürdüğü özel harekat polisi M.N.G. de Ankara’da tutuklandı.
2 polis ifade verdi
Cizre’de PKK’nın gençlik yapılanması olan YDG-H’liler ile polis arasında geçen ay çıkan olaylar sırasında 16 yaşındaki Ümit Kurt’un silahla kalbinden vurularak öldürülmesiyle ilgili soruşturmada, 2 polis memurunun şüpheli olarak ifadeleri alındı. Kurt ailesinin avukatı Filiz Ölmez, 2 polis memurunun soruşturmada, ’kasten adam öldürmekten’ şüpheli olarak ifadelerinin alındığını ve tutuklanmadıklarını belirtti. Polis memurlarının tutuklanmamasına tepki gösteren avukat Filiz Ölmez, savcıya bu tür suçlarda şüphelilerin tutuklu yargılanmasının gerektiğini belirttiğini, ancak taleplerinin dikkate alınmadığını söyledi. Soruşturma dosyasına halen balistik ve kriminal raporların da girmediğini söyleyen avukat Filiz Ölmez, olay sırasında Kurt’un üzerinde bulunan kıyafetlerin de incelenmek üzere kriminal laboratuvara gönderildiğini söyledi.

Haberin Devamı