Gazete Vatan Logo

Nevruz ateşine 500 litre mazot ve 15 ton odun!

Diyarbakır Nevruz şöleni için on binlerce kişi sabah erken saatten itibaren bir araya geldi. Aralarında Demokratik Toplum Kongresi’nin de (DTK) bulunduğu tertip komitesince düzenlenen Nevruz kutlamasına katılmak için kentin farklı noktalarından belediyeye ait araçlarla parka ücretsiz taşınan vatandaşlar, yoğunluk nedeniyle yaklaşık bir kilometre mesafede araçlardan inerek, yaya olarak alana geldi. Zabıta ekiplerince belirlenen alana yerleştirilen çok sayıda seyyar satıcı, yiyecek ve su satışı yaptı.

25 ÜLKEDEN 35 HEYET: Nevruza yurt içinden ve yurt dışından da yüzlerce konuk geldi. ABD, İngiltere, Fransa, Avustralya gibi ülkelerin de bulunduğu 25 ülkeden 35 farklı heyet katıldı.

BERKİN VE ETHEM’İN AİLELERİ: Gezi olayları sırasında ölen Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Ethem Sarısülük’ün annesi Sayfi ve abisi Mustafa Sarısülük, Medeni Yıldırım’ın ailesi, Ahmet Atakan’ın annesi Emsal Atakan da Diyarbakır’daydı.

6 DİLE ÇEVRİLDİ: Konukların mesajları ve konuşmaları anlayabilmesi için eş zamanlı simültane yöntemiyle 6 farklı dilde çeviri yapıldı.

Haberin Devamı

700 GAZETECİ: Çok sayıda televizyon kanalının canlı olarak yayınladığı kutlamayı izlemek için yurt içi ve dışından Diyarbakır’a gelen 700’ü aşkın gazeteci akreditasyon yaptırdı.

DEV ATEŞ: Etkinlikte yaklaşık 500 litre mazot, 15 ton odunun kullanıldığı nevruz ateşi görevlilerce yakıldı.

6 AMBULANS BEKLEDİ: Sahneye yaklaşmak isteyen bir grubun güvenlik bariyerini aşmak istemesi üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Rahatsızlanan vatandaşlar için zaman zaman sahneden ambulans anonsu yapıldı. Alanda İl Sağlık Müdürlüğü’ne ait biri motorize 6 ambulans hizmet verdi.

KRİZ MASASI KURULDU: Diyarbakır Valiliğince nevruz kutlamaları nedeniyle kriz masası oluşturuldu.

5 BİN POLİS: Diyarbakır’da nevruz nedeniyle Emniyet Müdürlüğü sıkı güvenlik önlemleri aldı. Havadan zaman zaman bir helikopter uçuş yaparken, kentte nevruz nedeniyle 5 bin polis görevlendirildi.