Gazete Vatan Logo

Necdet Özel : Gelen tüm ihbarlar ve iddialar incelenmiştir

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hedef olan Polis Özel Harekat Merkezi'nin yer aldığı Gölbaşı'nı ziyaret etti. Özel, görevi döneminde cemaatçi yapılanmaya göz yumduğu iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Necdet Özel : Gelen tüm ihbarlar ve iddialar incelenmiştir

Görevi döneminde cemaatçi yapılanmaya göz yumduğu eleştirilerine yanıt veren eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, şu açıklamalarda bulundu;

"TSK'ya çok büyük ihanet etmişlerdir. Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda yetiştirildiler. Bugün ne idüğü belirsiz kişilerin arkasından gitmişler ve emir ve talimatları doğrultusunda hareket etmişler. TSK'nın görevi anayasal düzeni korumaktır. Bunlar düzeni bozmaya çalıştılar. Ben bunların TC vatandaşı olmalarını kabul etmiyorum. Bu hainler benim için vatandaş değildir. İki cihanda da yakaları bir araya gelmez."

Görevi döneminde ordudaki cemaatçi yapılanmaya yönelik ihbarlara dikkat edilmediği yönündeki iddialara da yanıt veren Özel, "Gelen tüm ihbarlar ve iddialar incelenmiştir. Her türlü yazışmaları ve belgeleri Genelkurmay ve kuvvet arşivlerinde mevcutlar. Cumhuriyet savcıları o belgeleri alırlar arzu ederlerse. O iddialar asılsızdır" ifadelerini kullandı.