Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum uygulamasını nasıl kullanabilirim?

Emeklilik zamanını Ne Zaman Emekli olurum uygulaması ile öğrenmek artık çok kolay. Online olarak emeklilik sorgulama işlemleri için E-devlet şifresi gerekli mi? İşte Ne Zaman Emekli Olurum uygulaması ile ilgili merak edilen herşey...

Ne zaman emekli olurum uygulamasını nasıl kullanabilirim?

Belli bir yaşa gelmiş vatandaşları yakından ilgilendiren konuların biri de emeklilik. Vatarndaş emekli olmak için yıllarca belirli kurumlarda çalışıyor. Peki emekliliğe ne kadar kaldığını öğrenmek için hangi işlemleri yapmamız gerekiyor?

İnsanlar hayatlarını devam ettirebilmek adına bir çok ihtiyaçlara gereksinim duyar. Sadece kendi için değil kimi zaman bu geçimi ailesi için de sağlamak zorunda kalabilirler. Bundan dolayı da bir an önce iş hayatına atılarak yaşam kalitesini artırmayı ve daha refah bir düzeyde yaşamayı amaçlamaktadırlar. İş imkanını artık bir maaş karşılığı olarak görülmemektedir. Günümüzde maaşın yanı sıra devlet vatandaşlarının iş gücünün düştüğü zamanlardaki yaşam standartlarının düşmemesi için bir sigorta hizmeti sunmaktadır. Ancak bu sigorta hizmetlerini hangi meslek grubuna bağlı olmanıza göre değişmektedir. Eğer bir kurum ya da kuruluşta işe başladıysanız bu sigorta karşılığında ödenecek olan primi sizler yerine iş vereniniz ödemek zorundadır.

EMEKLİ MAAŞI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

EMEKLİ MAAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Eğer bir kurum yada kuruluş işletiyor ve burada hizmet veriyorsanız bu sigorta primlerini kendi adınıza sizlerin yatırması gerekecektir. Bu ve bunun gibi değişikliklere bağlı olarak da prim ücretleri sigorta kurumları arasında farklılık göstermektedir. Bu farklılığın sebebi ise zaman zaman yapılan prim zamları belirlemektedir. Bu primleri düzenli ödeyen kişiler veya adına ödenen kişiler başta sağlık alanında olmak üzere daha bir çok sosyal alandan oldukça faydalanabilmektedirler. Örneğin bir eczaneden ilaç alırken bile bağlı olduğunuz sigorta kurumuna göre devlet sizden ilaç parasını olduğu kadar almamaktadır. Bazen oldukça cüzi miktarlarda bu ilaçları alıyorken kimi zamanda hiç bir para ödemeden bu ilaçları alabilmektesinizdir. Bu sigorta kurumları sadece sizlere çalıştığınız süre boyunca değil sonrasında da hizmetler sunmaktadır. Gerekli hizmet yılını tamamladıktan sonra sizlere emeklilik hakkı vermektedir. Zaten kişinin ilk işe başladığı zamanlarda en çok merak ettiği soru Ne Zaman Emekli Olurum sorusu olmaktadır. Ne Zaman Emekli olurum sorusunun cevabı da adınıza ödenen ya da sizin kendi adınıza ödediğiniz primlerin miktarı ve sağlamış olduğunuz hizmet süresine bağlı olarak kişiden kişiye değişmektedir. Ne Zaman Emekli Olurum diye düşünüyorsanız artık bu sorunun cevabı için SGK ya gitmenize gerek kalmayacaktır. Ne Zaman Emekli olurum sorusuna en hızlı cevabı alabilmek için e-devlet web sayfası üzerinden ziyaretinizi gerçekleştirin. E-devlet üzerinden girmiş olduğunuz sistem sizlerden T.C kimlik numaranızı ve e-devlet şifrenizi isteyecektir. Eğer e-devlet şifreniz yok ise bu şifreyi en yakın PTT şubelerine başvurarak edinebilirsiniz. Almış olduğunuz şifreyi ve kimliğinizin ön kısmında bulunan T.C kimlik numaranızı uygun boşluklara eksiksiz bir şekilde girmeniz gerekecektir. Bu bilgilerin doğruluğundan emin olmanız Ne Zaman Emekli olurum sorunuzun en sağlıklı cevabı olacaktır. Bu bilgilerin doğruluğundan emin olduktan sonra da kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Ve burada yenilenerek açılacak olan sayfada e-hizmetler başlığını bulun. E-hizmetler başlığı altında bulunan başlıklardan Ne Zaman Emekli olurum işleminize en uygun başlığı seçin ve işleminizi başarılı bir şekilde gerçekleştirin.

Haberin Devamı