Gazete Vatan Logo

Mustafa Sarıgül'ün en zorlandığı görev

Siyasetin en renkli isimlerinden Şişli Belediye Başkanı dün, hayatının en acı törenindeydi. Babası Hakkı Sarıgül’ü toprağa veren Sarıgül’ü dostları bu günde yalnız bırakmadı...



Kanser tedavisi gördüğü hastanede 84 yaşında yaşamını yitiren Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün babası Hakkı Sarıgül, son yolculuğuna uğurlandı. Şişli Camii’nde kılınan cenaze namazında kalabalık nedeniyle yer yer yer izdiham yaşandı. Abide-i Hürriyet ve Büyükdere caddeleri üzerinde trafik kilitlendi. Hakkı Sarıgül için düzenlenen törende, oğulları Mustafa, Musa ve Metin Sarıgül ile torunları Emir ve Ömer Sarıgül taziyeleri kabul etti.

Törende Mustafa Sarıgül ve oğulları gözyaşlarını tutamadı. Cenaze töreni, iş, siyaset, medya ve sanat dünyasından çok sayıda ismi de bir araya getirdi.

Şişli Camii’ne, eski başbakanlardan Mesut Yılmaz, eski bakanlardan Hüsamettin Özkan, eski DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen, CHP İstanbul Millitvekili Çetin Soysal, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski CHP İstanbul İl Başkanı Berhan Şimşek, Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, Şişli Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Tanrıkulu, Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, iş adamı Rahmi Koç, DSP eski Genel Başkanı Zeki Sezer, iş adamı Mehmet Emin Karamehmet, iş adamı Haluk Ulusoy, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ressam Bedri Baykam, sanatçı Orhan Gencebay, Sevim Emre, eski futbolcu Hakan Şükür’ün yanı sıra iş ve sanat dünyasından çok sayıda kişi ve vatandaş katıldı.

Çelenkler cami dışına

Törene, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başmüzakereci Egemen Bağış, MHP lideri Devlet Bahçeli, eski Başbakanlardan Tansu Çiller, KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi çelenk gönderdi. Çelenkler cami avlusuna sığmayınca caminin dış duvarına bırakıldı. Çelenk gönderenler arasında Ergenekon davasından tutuklanan Doğu Perinçek ile Prof. Dr. Mehmet Haberal da vardı. Hakkı Sarıgül’ün cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Gül, Erdoğan ve Kılıçdaroğlu telefonla aradı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, tören sırasında Mustafa Sarıgül’ün hemen yanındaydı. Cenaze törenine katılmayan siyasi liderler çelenk gönderdi. Şişli Belediyesi Basın Danışmanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mustafa Sarıgül’ü telefonla arayarak başsağlığı dileğinde bulunduğu belirtildi.

Haberin Devamı