Gazete Vatan Logo

Mpı Motor Nedir, Ne İşe Yarar? Mpı Motor Özellikleri Nelerdir?

Çok noktadan yakıt enjeksiyonuna sahip olan motorlar MPI motor olarak ifade edilmektedir. Bu sistem özellikle motorların çok daha güçlü bir performans göstermesi noktasında etkin bir senkronize sağlar. Araçların emme manifolduna bağlı 4 yakıt enjektörü bulunur. ECU’dan gelen yakıt sinyallerine bağlı olarak yakıtı emme manifolduna göndermektedir.

Mpı Motor Nedir, Ne İşe Yarar? Mpı Motor Özellikleri Nelerdir?

Bu noktada hava ile karışım haline gelmesinin ardından emme subapları üzerinden yanma odasına geçiş gerçekleştirir. Sonuç olarak buji ateşlemesi ile beraber yanma sağlanmış olur. Taşımış olduğu bu görevi ve anlamı ile birlikte araçların en önemli yapılar içerisinde yer alır.

MPI Motor Nedir?

İngilizce Üzümden bakıldığında MPI açılımı multi point enjeksiyon olarak ifade edilmektedir. Yani Türkçe üzerinden çok noktadan yakıt enjeksiyonu şeklinde anlatmak mümkün. Genel çerçevede buji ateşlemesine gerçekleştirilmesi noktasında göreve sahip olduğunu ifade etmek mümkün.

Bu sebepten dolayı araçların vazgeçilmez ve en önemli parçaları içerisinde yer almaktadır. Çok noktada enjeksiyon olarak da ifade edilecek olan MPI motorlar, birçok farklı yüksek model araçlarda yaygın bulunmaktadır. Sonuç olarak çok noktadan yakıt enjeksiyonuna sahip olan araçlar için verilen bir adlandırma olduğunu söylemek mümkün.

MPI Motor Ne İşe Yarar?

Aşamalı olarak gerçekleştirmiş olduğu görev ile birlikte MPI motorlar pek çok araç için önemli yer taşımaktadır. Bu kapsamda çok noktalı enjeksiyon olarak bilinen mpu motorlar, aynı zamanda Multi Point enjeksiyon biçiminde anlatılır.

Haberin Devamı

Araçların emme manifolduna bağlı 4 yakıt enjeksiyonu dahilinde, ecu üzerinden gelen yakıt sinyalleri ile yakıtı emme manifolduna ulaştırır. Bu bölgede hava ile karışım yapılması ile birlikte emmim subapları üzerinden yanma odasına geçiş yapılır.

Tüm bu işlemlerin neticesinde buji ateşlemesi gerçekleşir ve yanma sağlanır. Öne çıkan bu görevi doğrultusunda araçlar için aracın hareket etmesi açısından hayati önem taşıdığını ifade etmek gerekir. O yüzden mpı motorları yüzünden yaşanan sorunlar veya gelen sinyallere dikkat etmek en yakın servise gitmek gerekmektedir.

MPI Motor Özellikleri Nelerdir?

Taşıdığı birçok farklı özellik ile beraber MPI motorlar araçlar için önemli yer taşımaktadır.

- Öncelikle çok noktadan enjeksiyon sistemine sahip yapılar olarak öne çıkarlar.

- Aynı zamanda buji ateşlemesinde görev alırlar.

- Yakıt emme manifoldu üzerinden hava ile karışım gerçekleştirirler.

Haberin Devamı

- Yanma gerçekleştirirler.

 Aracın daha yüksek performans sağlaması ve hareket etmesine olanak verirler.

Bu şekilde sağladığı birçok özellik ile beraber mpı motorlar özellikle yüksek model araçlarda ön plana çıkan bir yapıdır.