Gazete Vatan Logo

MİT dosyası Savcı Özcan’dan alındı!

Fidan ve beş MİT’çinin ‘şüpheli’ olduğu KCK soruşturması bir savcıyı daha yedi. Dosya artık Başsavcıvekili Erdoğan’da

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen KCK soruşturması kapsamında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski MİT Müsteşarı Emre Taner ve eski MİT Müsteşar yardımcısı Afet Güneş’in de aralarında bulunduğu 5 isim hakkında geçen şubat ayında başlayan soruşturmada çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Büyük ses getiren soruşturma sonrasında yasa çıkartılarak MİT mensupları hakkında soruşturma açılması Başbakan’ın iznine tabii tutulmuştu. Soruşturmayı ilk olarak başlatan savcı Sadrettin Sarıkaya, detaylar ortaya çıktıktan sonra bu görevden alınmış, yerine özel yetkili savcı Adem Özcan atanmıştı.

Özcan, MİT Kanunu gereği soruşturma için Hakan Fidan ve beraberindeki 5 isim için Başbakanlık’tan izin istemişti. Özcan yaklaşık 9 aydır yanıt bekliyordu. Soruşturmayla ilgili yaşanan son gelişme ise, Savcı Özcan’dan dosyanın alınması oldu.

Terörle Mücadele Savcılığı’ndan sorumlu Başsavcıvekilli Oktay Erdoğan, resmi bir yazı ile söz konusu soruşturma dosyasını Özcan’dan istedi. Dosyayı alan Oktay Erdoğan’ın bu soruşturmayı kendisinin yürüteceği öğrenildi.

Fidan HSYK’ya gitmişti

Savcının dosyadan alınması akıllara Hakan Fidan’ın geçen günlerde HSYK’ya yaptığı ziyareti getirdi. MİT Müsteşarı Fidan’ın Adalet Bakanlığı’na ait binada HSYK Başkanı ve Adalet Bakan’ı Sadullah Ergin ile görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Haberin Devamı