Gazete Vatan Logo

Minivan Nedir, Neye Denir? Minivan İle Panelvan Farkları Nelerdir?

Minivan, çok amaçlı araç veya MPV olarak da bilinmektedir. Şahsi kullanım için tasarlanmış olan minivanlar genel olarak tek veya çift kutu olarak tasarlanmaktadır. Bu şekilde ise minivan kullanımında maksimum iç hacim sağlanması hedeflenmektedir. Minivan araçlar sedan, station wagon ve hatchback olarak bilinen araçlara göre daha yüksek tasarlanmıştır. Minivan araçlar hafif ticari araç olarak nitelendirilmektedir. 

Minivan Nedir, Neye Denir? Minivan İle Panelvan Farkları Nelerdir?

Minivan Nedir, Neye Denir? 

Minivan arabalar hem ticari hem de binek amaçlı kullanıma uygun araçlar olarak bilinmektedir. Son derece geniş iç hacmi bulunan ve ferah bir tasarıma sahip olan araçların keyifli bir yolculuk yapma imkanı sunduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Minivan araçlar, uzun yollarda bile rahat ve keyifli bir yolculuk yapılmasına imkan sağlamaktadır. Minibüslerin en küçük ve lüks şekli minivan olarak bilinmektedir. Yüksek verimlilik sunması ve yol tutuş gücünün yüksek olması nedeniyle oldukça fazla tercih edilen araçlar arasında yer almaktadır.

Tercih edilecek olan minivan arabaların özellikleri ise aracın üretildiği firmaya bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Her firma tarafından üretilen araca farklı fonksiyonlar eklenebilmektedir. Genel olarak minivan arabaların oldukça ferah bir tasarıma sahip olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Geniş iç hacmi bulunan araçlar yolculuk esnasında hem sürücünün hem de yolcuların rahat etmesi için tasarlanmıştır. Minivan araçların hem yüksek tasarıma hem de alçak tasarıma sahip olan seçenekleri bulunmaktadır. 

Haberin Devamı

Minivan İle Panelvan Farkları Nelerdir?

Minivan ve panelvan karşılaştırıldığında minivan araç içinde yer alan oturma alanının ve koltukların daha fazla olduğu görülmektedir. Bu yönüyle değerlendirildiklerinde ise minivan araçların panelvan araçlara kıyasla şahsi kullanım için daha uygun olduklarını söylemek mümkün olmaktadır.

Panelvan araçların içerisinde oturma alanı bulunmadığı için ticari amaçla kullanılmaya yönelik üretildikleri ifade edilebilir. Genel olarak değişkenlik gösterse de panelvan modellerde 3 ila 5 metre arasında bir kasa detayı bulunmaktadır. 

Minivan araçlar minibüs benzeri bir görüntüye sahip olarak bilinmektedir. Üretilen araçların her birinin farklı bir tasarıma ve boyuta sahip olduğu görülmektedir.

Minivan araba modellerinin taşımacılık alanında veya seyahat konusunda sahip olduğu geniş depolama kapasitesi sayesinde kolaylık sağladığını söylemek mümkün olmaktadır. Özellikle geniş aileler için minivan araçlar oldukça ideal olarak ifade edilebilir. 

Haberin Devamı

Minivan araçlar şahsi kullanım için uygundur, panelvan araçlar ise tamamen ticari kullanım için üretilmektedi

Minivan araçların içerisinde koltuklar ve oturma alanları oldukça fazla bir şekilde bulunmaktadır. Panelvan araçların iç kısımlarında ise oturma alanı bulunmamaktadır.

Panelvan araçların arka kısımlarında 3-5 metre arasında değişiklik gösteren bir kasa bulunmaktadır.