Gazete Vatan Logo

Milli şef ve zorbalık CHP kültürüne ait

CHP Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik sözlerine dün Başbakan Davutoğlu’ndan tepki geldi. Davutoğlu, “Baskı, milli şef, zorbalık CHP kültürüne aittir” dedi

Milli şef ve zorbalık CHP kültürüne ait

Haliç Kongre Merkezi’ndeki AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi toplantısına Başbakan Davutoğlu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun AK Partililer’in salonu terk etmesine neden olan eleştirilerine cevap vererek “Bu kongrede çıkmış Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük olarak gerçekten bir siyasi lidere yakışmayan bir uslüpla, bir nezaketsizlikle tepki göstermeye kalkıştı. İthamda bulundu. Mesnetsiz suçlamalarla Cumhurbaşkanımızı itham etmeye kalktı. Kötü söz sahibinindir” ifadelerini kullandı ve şöyle devam etti:

‘Aynen iade ediyoruz’

“Cumhurbaşkanımıza yaptığı küstahlığı kendisine aynen iade ediyoruz. Dikta, CHP siyasetine ait bir kavramdır. Parlamenter demokrasiden bahsettikten sonra kendisine de ifade ettim, dikta veya tek adamlık idaresinin sembolü olan milli şef kavramını Cumhuriyet Halk Partisi üretmiştir. Her şeyden önce kendi geçmişlerine bakmaları lazım. Baskı, dikta, milli şef, zorbalık CHP kültürüne ait bir gelenektir. Son zorbalıklarından birini de TRT’yi basarak gösterdiler. Siyaset üretemeyince hakaret üretmek siyasi bir yöntem olarak benimsendiğinde toplumda nezaket kalmaz. Hizmet ve eser üretemeyince kabalaşıyorlar, çirkinleşiyorlar. Hakaret ettiği kişinin bu ülkenin yüzde 52 oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanı olduğu gerçeğini bile umursamıyorlar. Orada Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaretin ötesinde ona oy vermiş, gönül vermiş vatandaşlarımıza da hakaret ettiğini düşünemeyecek kadar da düzeysiz ve basiretsiz davranıyorlar.”

Haberin Devamı

‘İmzalarınızı çekmezseniz...’

konuşmasında, “Bu Suça Ortak Olmayacağız” başlıklı Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi’nin bildirisine de değinen Davutoğlu,”Tek gayemiz, bölgede terörist odaklarca baskılara ve zulme uğratılan insanlarımıza huzur ortamı sağlamaktır. Bir yaşındaki Ecrin, Efe ve diğer çocukların cansız bedenleri yerde yatarken, terör örgütüne destek veren, terör örgütünü yok sayan böyle bir bildiriden imzanızı çekmezseniz, hayatınız boyunca söyleyeceğiniz her akademik söz şüpheyle karşılanacaktır. Sizler, her şeyden önce o çocukları zihninizde bir an tahayyül ediniz ve sonra bir kez daha okuyunuz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Gül bahçesinde gerçekleşmedi’

Davutoğlu, AK Parti kadrolarının başarısının yalnız başına olmadığını belirterek şunları söyledi: “Kimse zannetmesin ki bu başarı gül bahçesinde gerçekleşti. Her türlü vesayet odağı, baskılar, darbe girişimleri, terör, ihanet şebekelerinin çabalarına rağmen bu başarıyı yakaladık. Bırakın içerideki her türlü zorluğu, sadece yanı başımızda komşularımızda yaşanan problemler bile AK Parti hükümetlerinin dışında kimsenin başedemeyeceği sıkıntılardır. Gece gündüz tüm kadrolarımızda bu sıkıntılara göğüs gerdik. Ama bu başarının asıl sahibi aziz milletimizdir.”