Gazete Vatan Logo

MHP’li Vural: Savunma değil sıvışma bakanı!

MHP’li Vural: Savunma değil sıvışma bakanı!

Milli Savunma Bakanı Yılmaz’ın ‘Şah Fırat’ operasyonuyla ilgili konuşmasına MHP’li Vural böyle tepki gösterdi. CHP de, “Bakan Yılmaz özür dilemeli”diye konuştu...

TBMM Genel Kurulu’nda dün Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın Şah Fırat operasyonu hakkında bilgi vermesinin ardından muhalefet milletvekilleri eleştiri yağdırdı.
‘Geri çekilmedir’
MHP adına söz alan MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, Gazze’yi kurtarmak için yola düşen Erdoğan’ın, Süleyman Şah Türbesi’nden ancak yıkarak ve kaçarak kurtulabildiğini belirtip “Süleyman Şah Türbesi’nden çekiliş, gerçekte vatanı terk ediş anlamına gelmektedir” dedi.
Süleyman Şah Türbesinin terkinin askeri terminolojideki adının ‘ricat’ olduğunu dile getiren Yeniçeri, “Geri çekilmedir. Türbedeki kutsal emanetleri derleyip, toparlayıp Türkiye sınırının daha da yakınına getirilmesi bölgede çatışan terörist gruplar karşısında gerileyiştir. Sinmektir, korkmaktır ve kaçmaktır. Halk dilinde bunun adına tabansızlık denmektedir. Türkiye sınırına daha yakın bir yerde yeni bir türbe inşa etmek görüntüyü rezaleti örtmek amacına yöneliktir” diye konuştu.
Tansiyon yüseldi
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural da Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın açıklamalarını eleştirip, Türkiye’nin Süleyman Şah Türbesi’ni tahliye etmesini ‘sıvışma’ olarak niteledi. Oktay Vural Yılmaz için ‘Savunma değil, sıvışma bakanı’ sözü tansiyonu yükseltti. Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un uyarıları ise Vural’a geri adım attırmadı. Vural, “Vatan toprağını terk eden bakan bunu buradan savunuyorsa ne dememi bekliyorsunuz?” diye öfkelendi.

Haberin Devamı