Gazete Vatan Logo

Meteoroloji 3 gün için uyardı! İstanbul'da hava durumu kar ve...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yayınlanan son verilere göre hava durumunda ani değişimler olacak. İstanbul'da hava bir anda soğuyacak. Yapılan açıklama göre; pazar ve pazartesi günleri İstanbul’da kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte kar yağışı görülecek. İşte İstanbul'da hava durumuna ilişkin Meteoroloji'den yapılan son tahminler...

Meteoroloji 3 gün için uyardı! İstanbul'da hava durumu kar ve...

Meteoroloji İstanbul için uyarılarına devam ediyor. Son gelen hava durumu raporuna göre hava sıcaklıkları pazar günü etkisini hissedeceğimiz şekilde azalacak. Ayrıca İstanbul'da cumartesiden itibaren kar yağışının kendini göstermesinin beklendiği belirtildi. Bu sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerimizde yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

KARADENİZ'DEN GELEN SOĞUK HAVANIN ETKİSİNE GİRECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurt genelinin Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına gireceğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, bu hafta boyunca mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisiyle hissedilir derecede azalarak, hafta sonu ve önümüzdeki hafta mevsim normallerinin altında seyredeceğinin tahmin edildiği belirtildi. Meteoroloji'nin açıklamasında, ayrıca buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı da uyarı yapıldı.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün cumartesi, pazar ve pazartesi günlerine ilişkin hava tahmini şöyle:

"Ülkemizin yarın (11.02.2017 Cumartesi) Karadeniz üzerinden gelen soğuk havanın etkisi altına gireceği tahmin ediliyor. Güney Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının hafif yağmurlu, Marmara’nın kuzeyi ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarının yağmur ve yüksek kesimlerinin karla karışık yağmurlu, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunun ise kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

12.02.2017 Pazar günü Marmara’nın kuzeyi, Karadeniz ve Doğu Anadolu’nun doğusunun kar yağışlı, Güneydoğu Anadolu ile Hatay çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege’de kuzey yönlerden kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esmeye devam etmesi bekleniyor.

13.02.2017 Pazartesi günü; Marmara’nın kuzeydoğusu, Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ nun doğusunun kar yağışlı, Karadeniz kıyılarının karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Pazar ve Pazartesi günleri İstanbul’da kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte aralıklı olarak hafif karla karışık yağmur ve kar yağışı görüleceği, ancak bu yağışların hayatı olumsuz yönde etkileyecek bir kar örtüsü yapması beklenmiyor"

Haberin Devamı

15 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNLERİ

YURTTA HAVA DURUMU

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzeyi, Güney ve İç Ege, Doğu Karadeniz kıyıları, Burdur, Antalya'nın batısı, Kırıkkale, Yozgat, Kırşehir, Kayseri, Erzurum, Kars, Ardahan, Ordu ve Samsun'un doğu kesimlerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda hafif kar, yağış alan diğer yerlerde aralıklı hafif yağmur ve sağanak şeklinde olması bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı ve mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise kuzey ve kuzeydoğu yönlerden, iç ve doğu bölgelerde zaman zaman güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege'de kuvvetlice (30-50 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

Erzurum'da 2 metreyi aşan karla ekiplerin mücadelesi...

EN YÜKSEK SICAKLIKLAR

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu 10 İstanbul: Çok bulutlu, kuzey kesimleri aralıklı hafif yağmurlu 5

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu, güney kesimleri hafif yağmur ve sağanak yağışlı 16

Adana: Parçalı bulutlu 17

Bursa: Parçalı ve çok bulutlu 8

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri hafif sağanak yağışlı 17

Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, akşam ve gece saatlerinde doğusu hafif yağmurlu 7

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 7

Erzurum: Parçalı çok bulutlu, hafif kar yağışlı 0

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu 7

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA DURUMU:

HAFTA SONU KAR YAĞIŞI BAŞLIYOR

Haberin Devamı

Şehirde hafta sonundan itibaren kar bekleniyor. Tahminlere göre, cumartesi en düşük 2 en yüksek 5 derece sıcaklık ve karla karışık yağmur görülüyor.

Hava sıcaklığının ise pazar günü daha da düşerek en düşük 1 en yüksek 4, pazartesi ise en düşük 0 ile 3 derece arasında değişmesi bekleniyor.

Söz konusu 2 gün kentte kar yağışının etkili olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL İÇİN 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ