Gazete Vatan Logo

Meskun ne demek, meskun mahal operasyonu nedir? Kara harekatı olacak mı?

İsrail'in sivilleri gözeterek meskun mahal operasyonu yapma planı sonrası mesken ve mesken mahal ile ilgili aramalar arttı. Peki, Meskun ne demek, meskun mahal operasyonu nedir? Kara harekatı olacak mı?

Meskun ne demek, meskun mahal operasyonu nedir? Kara harekatı olacak mı?

İsrail Ordu Sözcüsü “Gazze’ye girmeye hazırlanıyoruz ve tüm seçenekler masada” deyince mesken mahal tartışmaları gündeme geldi. Gazze’ye karşı İsrail‘in meskûn mahal operasyonu yapma ihtimali mesken mahal operasyonu ile ilgili aramaların artmasına neden oldu. İsrail askerlerinin meskun mahal tecrübesi olmadığı da konuşulan bilgiler arasında yer alıyor. Peki, Meskun ne demek, meskun mahal operasyonu nedir? Kara harekatı olacak mı?

Meskun nedir?

Üzerinde, insanların oturduğu konutlar bulunan, insan oturan, yerleşilmiş arazi demek.

Meskun; Arapça kökenli bir kelimedir ve sözlük anlamı olarak “içinde oturulan, ikamet edilen” demektir. Meskun mahal ise insanların sürekli ya da geçici şekilde yaşadığı yaşam alanlarını ifade eder. Meskun mahaller; il, ilçe, kasaba, köy ve mezra gibi yerleşim birimleri olabilir.

Meskun mahal operasyonu nedir?

Meskun mahal operasyonu, silahlı kuvvetlerin yerleşim bölgelerine sivillerin arasına sızan terörist ve düşman unsurlara karşı yapacağı operasyonlar ifade eder.

Haberin Devamı

Meskûn mahal çatışmaları savaş sahalarında bitmeyen mücadelenin yerleşim merkezlerine yansıması üzerinden kimliklenen bir mücadele türüdür.