Gazete Vatan Logo

Mehter marşıyla başladı ‘Ölürüm Türkiyem’le bitti

Şırnak’ta 14 Mart’ta Mehter marşıyla başlayan operasyonların 81’inci gününde dün sona ermesi nedeniyle bazı güvenlik güçleri havaya ateş açarak kutlama yaptı.

Mehter marşıyla başladı ‘Ölürüm Türkiyem’le bitti

Güvenlik güçleri sokağa çıkma yasağının devam ettiği kent merkezindeki yüksek binalar ile çeşitli noktalarına Türk bayrakları astı. Güvenlik güçlerinin araçlarında sanatçı Mustafa Yıldızdoğan’ın seslendirdiği ’Ölürüm Türkiyem’ parçası çalındı.

TSK: Kontrol sağlandı

Genelkurmay Başkanlığı da, Şırnak ve Mardin’in Nusaybin ilçesinin tamamının kontrol altına alındığını açıkladı. Mardin Nusaybin’de ilçesinin tamamının kontrol altına alındığı ve dün ise 14 el yapımı patlayıcı imha edildiği belirtildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1256 olarak belirtildi. Şırnak’ta ise etkisiz hale getirilen PKK’lı terörist sayısının 499 olduğu açıklandı.

Şimdi de Lice’de operasyon

Diyarbakır Valiliği, Lice ilçesinde dağlık ve ormanlık alanda faaliyet yürüten, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon düzenleneceğini açıkladı. Bu kapsamda Üçdamlar, Güldiken, Yaprakköy, Yorulmaz, Kılıçlı, Bayırlı, Yünlüce, Gürbeyli, Akçabudak ve Baharlar mahallelerinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Haberin Devamı