Gazete Vatan Logo

Mehmetçik Vakfı Başkanı tutuklandı

Mehmetçik Vakfı Başkanı dahil 4 kişi tutuklandı..

Kurban yolsuzluğunda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan, ancak itiraz üzerine yeniden mahkemeye çıkarılan 5 kişiden, aralarında Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu’nun da olduğu 4’ü tutuklandı. LÖSEV ve Deniz Feneri’nin başkanları ise aranıyor...

Kurban bağışlarının kesimi için çıkılan ihalelerde yolsuzluk yaptığı iddiasıyla iki hafta önce gözaltına alınan LÖSEV, Mehmetçik Vakfı ve Deniz Feneri Derneği ile Ankara Et Borsası’nın başkanları, 3 günlük sorgunun ardından serbest bırakılmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde başkanlar hakkında tekrar yakalama kararı çıktı. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcıları Hüseyin Kocabey ve Mehmet Tamöz, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu’nun da arasında bulunduğu 5 kişiyi önceki gün tutuklama talebiyle mahkemeye sevk etti. Şüpheliler, Nöbetçi Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkartıldı.

‘Yüz kızartacak bir şey yapmadım’

Mahkeme, şüphelilerden Murat Ünver’i serbest bırakırken, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, Cengiz Baştuğhan , Akif Emre Yalçınkaya ve Arif Uzun’un tutuklanmasına karar verdi. Salih Güloğlu, adliye çıkışında gazetecilere, “Kendimin ve ailemin yüzünü kızartacak hiçbir şey yapmadım. Böyle bir olaya adımızın karışmasından üzgünüz” diye seslendi.

Haklarında ‘yakalama’ emri var

Soruşturmayı yürüten savcılar, Ankara 10. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından daha önce serbest bırakılan 11 kişi hakkında “tutuklanmaları amacıyla yakalanmaları” talebiyle Ankara 26. Asliye Ceza Mahkemesine başvurmuş, zanlıların serbest bırakılmasına yaptıkları itirazı yerinde gören mahkeme, Mehmetçik Vakfı Başkanı Salih Güloğlu, LÖSEV Başkanı Üstün Ezel, Deniz Feneri Derneği Başkanı Mehmet Cengiz ile Ankara Et Borsası Başkanı Faik Yavuz’un da aralarında bulunduğu 11 kişinin “tutuklanmaları amacıyla yakalanmalarına” karar vermişti. Güloğlu’nun ardından diğer başkanlar Üstün Ezel, Mehmet Cengiz ve Faik Yavuz’un da tutuklanması bekleniyor.

BİR YILDIR VAKIF BAŞKANI

Dün tutuklanan Mehmetçik Vakfı Başkanı Tümgeneral Salih Güloğlu, 1948 Gölcük doğumlu. 1968 yılında Kara Harp Okulu’ndan topçu subayı olarak mezun olan Güloğlu, muhtelif birliklerde görev yaptıktan sonra Ulaştırma Okul Komutanı oldu. 2007 yılında emekliye ayrıldı. Daha sonra TSK Dayanışma Vakfı Genel Müdürü olarak görev yaptı. 1 Aralık 2008 tarihinden itibaren TSK Mehmetçik Vakfı Başkanlığı’nı yürütüyordu.

TOBB, Faik Yavuz’u başkanlıktan alıyor

Kurban kesim ihalelerinde yolsuzluk yapıldığı iddia edilen Ankara Et Borsası Başkanı Faik Yavuz, aynı zamanda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı ve Kredi Garanti Fonu’nun da başkanlığını yapıyor. Yavuz’un hakkında çıkarılan yakalama kararı, TOBB’u da sarstı. Hazine ve banka temsilcileri ağırlığını koyarak, TOBB’a artık acilen yeni bir başkan seçilmesi gerektiğini bildirdiler. Bu kapsamda TOBB, Kredi Garanti Fonu için yeni bir başkan belirlemek üzere Ocak ayının son haftası Yönetim Kurulu’nun toplanmasına dönük karar aldı.

Haberin Devamı