Gazete Vatan Logo

Maske cezası ödeyenler ne olacak, maske cezaları silinecek mi? Maske takmama cezası ne kadar?

Maske cezası silinecek mi, maske cezası ödeyenler ne olacak, maske takmama cezası ne kadar? Pandemi döneminde uygulanan maske takmama cezası, normalleşme adımlarının atılmasıyla kaldırılmıştı. Yeni kanun teklifiyle ''Maske takmama cezaları” için yapılan aramalar arttı.

Maske cezası ödeyenler ne olacak, maske cezaları silinecek mi? Maske takmama cezası ne kadar?

Koronavirüs pandemi sürecinde devreye alınan maske takma zorunluluğu vakaların azalıp, aşılamanın artmasıyla devre dışı bırakılmıştı. Maske takma şartının geçerli olduğu pandemi döneminde sık sık tartışma konusu olan maske takmama cezalarına yönelik yeni bir gelişme yaşadı. AK Parti'nin 7 Ekim günü TBMM'ye sunacağı torba yasada söz konusu cezalara ilişkin teklif yer aldı. Peki, Maske cezası ödeyenler ne olacak, maske cezaları silinecek mi?

MASKE CEZASI SİLİNECEK Mİ? 

Maske takmama cezaları hakkında yeni gelişme yaşandı ve AK Parti'nin 7 Ekim günü TBMM'ye sunacağı torba yasada söz konusu cezalara ilişkin teklif yer aldı. Buna göre 90 maddelik torba kanun teklifinde, pandemi döneminde maske takmayanlara uygulanan cezalar silinecek.

Teklifte öte yandan KYK faizlerinin silinmesi ve 2 bin TL'ye kadar olan icra borçların silinmesi de yer alacağı biliniyor.

Maske cezası ödeyenlere ilişkin ise henüz bir detay verilmedi.

MASKE TAKMAMA CEZASI NE KADAR? 

Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na göre maske zorunluluğuna uymayanlara para cezası veriliyordu. 900 TL olan bu para cezası iki hafta içerisinde ödenirse 675 TL'ye düştüğü biliniyor.

Haberin Devamı

MASKE CEZASI SORGULAMA EKRANI