Gazete Vatan Logo

Lokum dağıtıp sordular: ‘Onu kimler koruyor?’

Üniversiteli Murathan Öztürk’ün çarparak ölümüne neden olduğu gencin yakınları, kendilerine destek verenlere gül ve lokum dağıtırken, yetkililere ‘Onu niye yakalamıyorsunuz’ diye seslendi.

Lokum dağıtıp sordular: ‘Onu kimler koruyor?’

İSTANBUL KadıköyBağdat Caddesi’nde, geçtiğimiz Temmuz’da üniversite öğrencisi Murathan Öztürk’ün otomobiliyle çarpması sonucu hayatını kaybeden çiçekçi Mehmet Emin Kaya’nın yakınları, kaza yerinde bir araya gelerek, kendilerine destek verenlere teşekkür amacıyla caddeden geçenlere gül ve lokum dağıttı. Mehmet Emin Kaya’nın ağabeyi Cengiz Kaya, olayın üzerinden 48 gün geçtiğini ve failin halen teslim olmadığını belirterek, “Murathan Öztürk neden halen yakalanamadı ya da yakalanmadı. Onu kim ve kimler koruyor. Emniyetin yakalama kararı var. Emniyet iki defa arama kararı talep ediyor, reddediliyor. Ailesi neden teslim etmiyor. Avukatı çok çelişkili açıklamalarda bulundu. ‘Yakında teslim olacak. Toparlanmasını bekliyoruz. Şehir dışında’ şeklinde. Bugün 48’inci gün halen teslim olmadı” dedi.

Adaletten üstünüz diyorlar

Cengiz Kaya, “Teslim etmeyerek yurt dışına mı kaçırdılar ya da uyuşturucu temizliği mi yapıyorlar? Hiç kimse adaletten güçlü olmamalı. Ama ailesi ‘hep biz adaletten öndeyiz, üstünüz, güçlüyüz’ havasını estirdiler. Eğer ki biz suçluların teslim olmasını bekleyeceksek o zaman kolluk kuvvetlerine ne gerek var” diye konuştu.

Haberin Devamı