Gazete Vatan Logo

KYK Sorgulama ve Yurt Başvuru Sonucu Öğrenme

KYK sorgulama ile birlikte yurt başvuru sonuçlarınızı öğrenebilirsiniz. KYK sorgulama yaparak yurt başvurularınızı için bilgi almak için KYK ile ilgili haberin devamını okuyabilirsiniz.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun kısaltması olarak kullanılan KYK, üniversitede öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak hizmetlerini yürütmektedir. Öğrencilerin barınma ve maddiyat gibi ihtiyaçlarınızı devlet desteği ile gidermeye çalışan KYK, en çok yurt imkanı ile öğrencilerin işlerini kolaylaştırmaktadır. Yurdun yanında kredi ve bursları ile de binlerce öğrenciye maddi destek sağlanmaktadır.

KYK BORÇ SORGULAMA

KYK BURS SORGULAMA

KYK BORÇ ERTELEME

Her yıl açılan kontenjanlar dahilinde öğrenci alımı yaparak yurt başvurularını kabul eden Kredi ve Yurtlar Kurumu, öğrencilerin barınma ihtiyacının yanında, daha ucuz bir şekilde yemek yiyebilme ve diğer temizlik gibi işlerini kolaylaştırmaktadır. Bu özelliği ile de her yıl binlerce öğrenci tarafından tercih edilmektedir.

Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarına gösterilen ilginin çok olması nedeniyle başvuruların sonucunda yurtlara kayıt hakkı kazananların yanında yedek liste de hazırlanmaktadır. Böylece de herhangi bir açık kontenjan durumunda bu yedek listesinden sırayla alımlar yapılmaktadır. Böylece yurtlar her zaman tam kapasite ile hizmet vermektedir. Öğrencilerin başvuru yapmak için başvuru sürelerini takip etmesi gerekir. Böylece başvuru zamanı kaçırılmadan yurtlarda kalmak için başvuru yapılarak, yurtlarda kalma hakkı kazanılabilir.

Haberin Devamı

Hizmetlerini online olarak da duyuran ve sonuçları internet sitesi üzerinden açıklayan Kredi ve Yurtlar Kurumu üzerinden yapacağınız işlemlerde resmi internet sitesini kullanmanız gerekecektir. Öyle ki yapılan başvurular online olarak sorgulamaya açarak daha hızlı bir şekilde öğrencilerin bilgi alması sağlanmaktadır. Böylece kısa süre içerisinde tüm yerleşme işlemleri yapılabilmektedir. Bu nedenle de yurt başvurusu yapan öğrencilerin site üzerinden takipte kalarak sonuçların açıklanmasının ardından yurt hakkının olup olmadığını öğrenmesi yeterli olacaktır.

Başvuru ve açıklanma süreleri hakkında genel bir tarih olmadığı için Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından belirlenen takvimi takip etmeniz gerekecektir. Böylece KYK’nın sağladığı tüm imkanlardan yararlanma fırsatı bulabilir ve yapacağınız KYK sorgulamalar ile birlikte başvurularının sonucunu kolayca online olarak takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı